top of page

116 | KAROL VELEBA & RADIM KRACÍK | JAK AI MĚNÍ ZPŮSOB, JAKÝM PODNIKÁME



Svobodná firma a neomezené placené volno. Každodenní nasazení umělé inteligence v praxi tak, aby lidem pomáhala a ty ji nebojkotovali. Těžko na první pohled vybrat vzdálenější témata. Přesto je něco spojuje.

Fakt, že o těchto tématech často mluví hromada lidí, aniž by měli reálné a hluboké zkušenosti.

A pak Karol Veleba a Radim Kracík z firmy Effectix. Ti jsou na tom jinak. Obě témata dennodenně žijí. To první pár let, to druhé pár měsíců. Pro obě jsou nadšeni. Úplně to z nich sálá. A tak jsem si je vzal do studia, abychom vše probrali pěkně od podlahy a trochu toho nadšení na vás přenesli.

Rozebírali jsme třeba …

🔸 Co vedlo k rozhodnutí budovat svobodnou firmu?

🔸 Jaké mají zkušenosti s neomezeným placeným volnem ve firmě?

🔸 Jak vybírají lidi do firmy?

🔸 Kde všude ve firmě se AI skutečně používá?

🔸 Jak přivést lidi k AI, aby ji chtěli používat?

🔸 V jakých oblastech ve firmě mají AI prakticky nasazenou?

Sadu používaných nástrojů Karol s Kamilem shrnuli do bonusu „6 tipů pro plné využití AI“. Stáhnout si jej můžete níže.


 

BONUS: 6 TIPŮ PRO PLNÉ VYUŽITÍ AI (Kód bonusu: 6TPVAI)

 

JAK AI MĚNÍ ZPŮSOB, JAKÝM PODNIKÁME (PŘEPIS ROZHOVORU)


Martin Hurych

Dobrý den. Já jsem Martin Hurych a tohle je další Zážeh. V tom dnešním Zážehu probereme dvě naprosto odlišná témata. Jednak to bude svobodná firma, to už tu několikrát bylo, nicméně tentokrát se podíváme specificky na zkušenosti majitele s neomezeným placeným volnem. To druhé téma bude nasazení AI v každodenní praxi reklamní agentury. Tato dvě témata spojuje firma Effectix, jejíž dva hlavní protagonisty jsem si dnes pozval. Tím prvním je CEO Karol Veleba, ahoj.

Karol Veleba

Ahoj, dobrý deň.

Martin Hurych

Tím druhým je Radim Kracík, dvojka a CTO.

Radim Kracík

Dobrý den.

Co na sobě vzájemně oceňují?

Martin Hurych

Než začneme, já tu vždy začínám něčím osobnějším. U vás se mi nepodařilo najít tu spojující linku, nicméně mě zároveň napadlo, že se jako Češi a Slováci údajně hrozně málo chválíme. Napadlo mě tedy, jestli byste vzájemně na sobě nenašli něco, co byste vypíchli a za co byste se vzájemně pochválili.

Karol Veleba

Ja som čakal, že to bude práve opačne, alebo v minulých podcastoch si mal, že čo sa vám na sebe nepáči, tak som si to pripravoval na Radima. Mne sa strašne na Radimovi páči a prečo ho tam mám, že je úplný opak mňa. Ja som človek, ktorý má hlavu vo vetre a uteká rýchlejšie a tá firma za ním veje, a Radim je ten, ktorý ma vždy uzemní a dá to do toho kontextu, že všetko má svoj čas, miesto a ten rozhľad. Bez neho by to nebolo tam, kde to je teraz.

Martin Hurych

Super. Jak je to obráceně?

Radim Kracík

Ono to tak opravdu je. Já na sobě vidím, že občas mám tendenci, že pro stromy nevidím les. Vidím nějakou cestu, ale nejsem si občas jistý, kam vede a to většinou vidí Karol. Tato symbióza si myslím, že v Effectixu funguje docela dobře.

Co dělá Effectix a jak se do firmy oba dostali?

Martin Hurych

To mi připomíná jednu historku ze zvláštní školy, kde se potkali dva, jeden uměl číst, druhý psát, a proto se dali dohromady, aby plodili inteligenty. Co je Effectix za firmu a jak jste se do ní dostali vy dva?

Karol Veleba

Effectix je digitálna agentura. Robíme reklamu na internete, Facebook, sociálne siete, vyhľadávanie, všetko ohľadne online marketingu. Sme československá firma zo svojej úplnej podstaty. Tým, že ja som Slovák žijúci dlhodobo v Čechách, mám českú ženu, dve československé deti s dvoma občianstvami, tak som povedal, že tú firmu budem stavať naozaj československú. Vo firme je nás 90, 60 ľudí v Prahe, 30 ľudí v Bratislave. Ja som prišiel do tej firmy ako krízový manažér v roku 2015, kedy sme ju reštartovali, zachraňovali a vďaka dobrej práci som získal podiel a teraz som minoritný spoluvlastník.

Radim Kracík

Já když jsem se v roce 2012 vrátil ze Zélandu, tak jsem hledal něco, kde začnu pracovat. Nastoupil jsem tedy na nějakou úplně nejnižší pozici nasazovače skriptů tady do Effectixu a od té doby jsem tam zůstal. Ta firma se furt hodně měnila a mně se měnila i ta pozice, takže jsem ani neměl potřebu někam odcházet, protože mě to pořád bavilo.

Co pro Karola znamená česko-slovenská firma?

Martin Hurych

Já se vrátím k tomu československá. Já jsem našel v přípravě československá napsáno velkými písmeny, takže je evidentní, že si na tom zakládáte. Co to tedy konkrétně pro tebe znamená?

Karol Veleba

Tým, jak som Slovák a poznám tu slovenskú mentalitu, že my Slováci máme pocit, že sme stred vesmíru a pupok sveta, tak som to videl na tej spolupráci. Už tým, jak sa rozdeľovalo Československo niekedy dávno, tak my sme mali pocit, že musíme byť samostatný, pretože tí Češi nám krivdia a je to všetko na úkor toho druhého. Rovnakým spôsobom som to cítil, že to je aj v tej slovenskej časti firmy, kde my Slováci to urobíme lepšie, máme slovenské špecifiká a podobné slovné spojenia som počúval. Ja som povedal, že stačí, pozrieme sa do Spojených štátov, keď je nejaká firma na západnom a východnom pobreží, tak dokáže spolu komunikovať, tak prečo nedokáže spolu komunikovať časť firmy v Bratislave a v Prahe. To je úplne postavené na hlavu. Povedal som, že to zmeníme a že jediný rozdiel, ktorý bude v našom fungovaní, bude to, že na Slovensku sa platí eurami a v Čechách českými korunami a že inak tá firma bude fungovať ako jeden celok.

Dávame tomu dôležitosť nielen v tom, že to píšeme veľkými písmenami, ale to, že minieme viac ako štvrť milióna korún za rôzne výmenné pobyty, kedy Slováci chodia do Čiech a Češi na Slovensko. My prepájame manažmenty, takže je to naozaj niečo, čo nás má definovať a čo nás má odlíšiť. Prirodzený druhý trh pre každú českú firmu, ktorá chce expandovať, je veľmi často Slovensko a opačne aj slovenské firmy, ktoré vyrastú, tak Česko je prirodzený trh pre nich. Je to niečo, čím môžme mať nejakú pridanú hodnotu aj pre našich klientov.

Martin Hurych

To dvoufirmí má tedy jeden management, jedny procesy a je budované jako jedna entita?

Karol Veleba

Presne tak. Sú to dve spoločnosti s ručením obmedzeným, ktoré ale majú jedno účtovníctvo, jedného riaditeľa, to som ja a jedného technického riaditeľa, to je Radim. Je to naozaj jeden organický celok.

Co vedlo k rozhodnutí budovat svobodnou firmu?

Martin Hurych

Pojďme k tomu prvnímu tématu, svobodná firma. Co vás vedlo k budování svobodné firmy, proč je to pro vás tak důležité?

Karol Veleba

Dobrá otázka. Ja mám v tej firme zamestnanú svoju ženu, ale nie preto, že by som ju nemal kde upichnúť, ale prišlo mi to logické. Moja manželka je môj najlepší kamarát a súčasne šéfa Slovenska mi robí môj najlepší kamarát zo strednej školy. Keď človek rozbieha malú firmu, tak sa obklopí tými kamarátmi a potom sú z toho problémy a prúsery budúcnosti, klasika. Keď ale mám týchto ľudí vo firme, tak som si povedal, že ja do tej firmy chcem chodiť rád a chcem sa s nimi ešte stretávať vo voľnom čase. Snažil som sa teda tú firmu nastaviť tak, aby sme sa tam dobre cítili počas práce a mohli fungovať potom aj mimo pracovný čas spolu.

Druhý taký veľký pre mňa smerovateľ toho, akú budem mať firmu, bol v tom, že v momente, keď som tú firmu reštartoval, som mal dve malé deti. Kto má malé deti, tak vie, že to je o príkazoch, zákazoch, kontrole a ja som bol tak unavený, že som si povedal, že ja to nechcem riešiť vo firme. Začal som sa teda obklopovať ľuďmi, ktorí majú svoj vnútorný motor, svoju slobodu a svoju vlastnú motiváciu. Keď chcem od nich tú najlepšiu prácu, ktorú sú ochotný a schopný pre mňa spraviť, tak na opačnej strane musím im dať totálnu dôveru, pretože sú to veľmi chytrí ľudia.

Jaké mají zkušenosti s neomezeným placeným volnem ve firmě? 

Martin Hurych

S totální důvěrou je asi potřeba pracovat, protože pár svobodných firem už v Zážehu bylo, ale žádná z nich si zatím netroufla na neomezené placené volno svých lidí. Pojď nám říct, jaké máš s tím zkušenosti a jak tě tento benefit vypekl, nebo nevypekl.

Karol Veleba

Je to najdrahší benefit, aký v tej firme máme, pretože som to spočítal, že musím reálne zamestnávať o jedného človeka viacej na to, aby sme pokryli tú dovolenku navyše, čo si ľudia berú, aby sa to odrobilo. Je to drahý benefit, ale súčasne si myslím, že to je asi ten najlepší benefit, čo sme do tej firmy dali, pretože tu filmu to totálne premenilo a úplne mi to vyselektovalo ľudí, ktorí tam chcú pracovať, ktorí tam sú.

Radim Kracík

Když s tím Karol přišel, tak první moje reakce byla, jak to tady zvládneme ukočírovat, protože se z toho stane takový šílený zmatek, že to nedáme. Nicméně opravdu se ukázalo, že to je primárně o volbě lidí, které tam máte, se kterými pracujete. Ti lidé musí pochopit ten záměr za tím, že to vlastně není o tom, aby ten systém někdo zneužíval, ale aby ten systém těm lidem umožnil pracovat v tom rytmu tak, aby podávali ty nejlepší výkony. Každý to má trošku jinak a fakt to funguje. Jiná věc je, že ta práce je pořád náročná, pořád jsme výkonnostní oblast, kde ty nároky jsou na ty lidi kladené veliké a ne každý to ustojí. Ta svobodná firma však umožňuje těm lidem si najít tu svoji cestu, aby byli co nejpřínosnější pro tu firmu. I přes moji začáteční skepsi musím říct, že to funguje a funguje to i s relativně malými úpravami, které jsme tam dělali, takže jsme to nemuseli nějak zásadně překopávat.

Martin Hurych

Češi se považují za vyčůránky. Já bych očekával, že se na tohle musí ta firma dlouhodobě připravovat a dlouhodobě ty lidi vybírat. Vám se nestal žádný fail, že by to někdo začal zneužívat?

Radim Kracík

Na začátku jsme měli nějaký případ, kdy jeden kolega si chtěl vzít dovolenou na celé léto. Nicméně tohle opravdu dobře řeší to, že pokud máte ten tým z většiny postavený z těch typů, co tomu rozumí a chápou ten přínos, tak z hlediska toho týmu potom ta zpětná vazba tam proběhne sama. Ti lidé rozumí tomu, že když já si vezmu dovolenou na celé léto, tak to někdo za mě bude muset dělat a v tu chvíli část těch lidí si to neplacené volno nebude moci vzít. Ten tým tedy přirozeně reguluje to nechtěné chování. Pokud by ale většina toho týmu byli vyčůránci, tak by to samozřejmě nefungovalo, protože by tam neproběhla ta zpětná vazba.

Jaká jsou pravidla čerpání neomezeného placeného volna?

Martin Hurych

To znamená, že o tom, kdo, kdy a na jak dlouho si vezme dovolenou, rozhoduje ten tým toho dotyčného, který si tu dovolenou chce vzít? Jaká jsou pravidla, aby jeden nešel proti tomu zbytku a neboural třeba kulturu a nějaké dobré vztahy?

Radim Kracík

Vždy to placené volno schvaluje nadřízený. Máme tam heady, máme tam team leadery, takže to není nárokové, že chci odjet do Ameriky a nikdo mi v tom nezabrání. Zároveň tam ale musí fungovat to, že transparentně ten, kdo jede někam pryč, na celou firmu dá vědět, kdo přebírá jakého klienta a mezi sebou už si to samozřejmě domluví. Pokud by někdo byl každý měsíc, půl měsíce pryč a zbytek toho týmu by za něj musel dělat, tak přirozeně tam přijde nějaká reakce toho týmu, který řekne, že už je to přes čáru. V tu chvíli přehodnotíme, jestli takováto spolupráce je pro nás ještě dostatečně přínosná.

Jaký je rozdíl v délce oproti standardním dovoleným?

Martin Hurych

Máte spočítáno, jak se liší vaše průměrná dovolená od standardu na trhu?

Karol Veleba

Určite. Máme nejakých 90 ľudí a asi tretina z nich si berie niekde medzi 30, 40 dňami ročne. Boli tam nejaké exempáre, ktoré si zobrali 40 a viacej, zhodou okolností tí už v tej firme nie sú, pretože tam sa postupne sami odkryli, že si trošku mýlia slobodu s anarchiou a ten tým ich prirodzene vyštval preč. Druhá tretina ľudí si berie tých štandardne niekde medzi 20, 30 a potom je tam tretina, ktorí si berú menej. S tým my musíme ako manažéri extrémne pracovať, že ich na tie dovolenky vyhadzujeme, posielame, aby neboli vyhoretí. Sú to väčšinou ľudia, ktorí sú tí pracanti, na ktorých majú tendenciu tí ľudia, čo si chcú brať dovolenku, sa spoliehať a stále im dávať nejakú prácu. Systematicky s touto skupinou ľudí pracujeme, aby si brali dovolenku a keď nie, tak ju dostanú povinne.

Jak vybírají lidi do firmy?

Martin Hurych

Ty jsi tam nakousl zajímavý moment, který já jsem sledoval před Covidem a během Covidu. Spousta firem, které zaváděly svobodnou firmu, měly problém se zaměstnanci, kteří si to mnohdy zaměňovali s volností a anarchií. Jak s tím pracujete vy a jak vybíráte lidi do firmy, aby vám tohle to nehrozilo?

Karol Veleba

Jedna z vecí, ktorú komentujeme hneď pri náboroch, je, že my nie sme firma pre každého. To je veľmi důležité. My si naozaj dlho vyberáme, ten proces trvá niekoľko týždňov, k tomu môže Radim viacej povedať. To je základ, že naozaj veľmi dobre vyberáme podľa toho, aký má ten človek mindset, preto vo firme mám 99 % živnostníkov, kontraktorov. Nie je to preto, že by som sa hral na nejaký švarcsystém a podobné kraviny, ale pretože chcem ľudí, ktorí majú podnikateľský mindset, ktorí majú ten vnútorný motor, že vedia, prečo si budujú kariéru.

Radim Kracík

V tomhle tom je extrémně důležité, jak ty lidi nabíráte. Už při tom náboru jde totiž poznat, jak ten člověk k tomu přistupuje. Máme tam několik kol, máme tam vypracování různých testovacích zadání, máme tam potom i zkušební dny, když si třeba nejsme úplně jistí, jak to všechno bude fungovat. Když se nám daří nabírat ty lidi, tak celý ten koncept díky tomu může fungovat, ale zase je to o nějakých dalších investicích. Pár let zpátky jsme neměli nikoho na HR a tak nějak jsme to punkovali. Je strašně veliký rozdíl, když k tomu někdo přistupuje opravdu profesionálně a vydupe si to. Když se k nám někdo hlásí, tak si vždy voláme na reference, protože když někoho opravdu potřebujete nabrat, tak máte občas tendenci trošku slevit, protože chcete hlavně někoho mít. Slevíte tedy z těch požadavků a v tu chvíli to je průšvih. Strávíte s tím člověkem x měsíců a nakonec to nebude k ničemu, protože vy nebudete spokojení, on nebude spokojený a je to ztráta času. V tom je ten člověk z HR strašně důležitý, protože nevezme člověka, než prověříme reference a další věci.

Jak zaručují, že vše je doručeno včas a v domluvené kvalitě?

Martin Hurych

Je tedy lepší nevzít nikoho, než že to nebude na 100 %. Během Covidu jsem sledoval ještě jednu věc, která i vzhledem k tomu, co se dělo po Covidu, a teď díky tomu, co se děje za východní slovenskou hranicí, se dost měnila. Spousta lidí si vykládala svobodu jako free společnost, kde vládne nezodpovědnost. Ty jsi v přípravě psal, že to máš úplně jinak. Jak u těchto svobodných lidí vůbec měříte a zaručujete, že je všechno dodáno v termínu, čase a kvalitě?

Karol Veleba

Čítal som výbornú knižku, Pravidlá bez pravidiel, o firemnej kultúre Netflixu a tu keď som si prečítal, tak ma presne nakopla tým smerom, ktorým chcem. Máme jediné heslo, všetko, čo robíš, rob v najlepšom záujme Effectixu. Je to všeobecné heslo, ktoré hovorí o tom, čo chceme robiť a každý má tak rozmýšľať. Aby mohla byť sloboda, tak musia byť pravidlá, pretože definujú to, kde sú hranice tej slobody a kde to je tá anarchia. Máme teda nastavené relatívne jasné, jednoduché pravidlá vzájomnej komunikácie, čo môžme od seba očakávať a ako sa môžeme na seba spoľahnúť. Ako výmenu za to, že ľudia hrajú podľa pravidiel, dodávajú v čase a kvalite to, čo majú, potom môžu mať tú slobodu. My tento koncept robíme 3, 4 roky, to neobmedzené voľno máme druhý rok a reálne, špeciálne v Covide sme asi štvrtinu firmy museli vymeniť. Buď tí ľudia boli odídení, alebo odišli sami, pretože presne začali poberať benefity slobodnej firmy, ale správali sa ako zamestnanci a to vôbec nefungovalo.

Jak dlouho trvalo vybudovat z firmy svobodnou?

Martin Hurych

Jestli to tedy dobře chápu, v roce 2015 jsi nastoupil jako krizový manažer, tam logicky žádná svoboda není, takže ti trvalo 7, 8 let, než jsi vybudoval svobodnou firmu?

Karol Veleba

Na začiatku ako krízový manažér som tu firmu zmenšoval z 80 ľudí na nejakých 25. Zostali tam ľudia, práve ako je Radim. Už vtedy som vedel, že pokiaľ tí ľudia nepôdu za mnou ako za lídrom a nebudú veriť tej myšlienke, ktorú robím, keď sme si hromadne znižovali platy, osekávali, čo sa dalo, robili 15 hodín denne, tak to nebude fungovať. Už vtedy dostali tú slobodu, že sú moji partneri a nie moji podriadení, ale to sme boli tá rodinná firma.

Potom niekedy 2016, 2017 sa to začalo lámať, kedy nás začalo byť cez 30 a vtedy tam začali byť potrebné procesy. To bola prvá snaha vybudovať tam nejaký manažment a v roku 2019 pred Covidom sa to lámalo druhýkrát, kedy som zistil, že som vybudoval manažment, ale nedal som tomu manažmentu zručnosti a schopnosti, aby dobre riadili. Trošku sme začali stagnovať, tá firemná kultúra začala skomírať a začalo to byť alibistické a zatuchnuté prostredie. Urobili sme teda ďalšiu otočku a začali sme pracovať na hľadaní dobrých ľudí a dôvere. Ideme podľa toho posledných 4, 5 rokov veľmi intenzívne.

Martin Hurych

Vybudovat svobodnou firmu tedy není otázka dvou kvartálů.

Karol Veleba

Ja si myslím, že je to o obrovskej zmene mindsetu toho lídra, ktorý to chce urobiť. To trvá roky, kým k tomu dorastie a potom by sa mal obklopiť manažmentom, ktorý to má tak nakúpené.

Kde všude ve firmě se AI skutečně používá? 

Martin Hurych

Pojďme se podívat na druhé téma, které mě hrozně zajímá. AI okolo mě lítá napravo, nalevo, všichni o ní mluví, málokdo ji zatím reálně používá, spousta lidí testuje ve firmách nějakým způsobem, jak AI může v té jejich konkrétní práci pomoci. Ta otázka, která mě napadla na vás, kde evidentně s AI už pracujete, kde všude máte AI v tuto chvíli napříč firmou zapřaženou?

Radim Kracík

Zapřaženou ji máme v rámci jak produkce, tak i obchodu a na nějaké určité úrovni by měla být všude. To je vlastně ta změna oproti těm předchozím novinkám, nebo novým trendům, protože vždy to byla nějaká partikulární věc, která byla využitelná lépe pro nějakou část práce, která neměla na ten celek tak veliký vliv. Ta změna, která se děje s AI, je, že ta AI musí být zapřažená napříč celou firmou, na každé pozici. Samozřejmě někde to je více, někde to je méně, ale ten přístup, který v Effectixu razíme, který se snažíme uplatňovat, je, že ta adopce AI musí být napříč celou firmou.

Jak přivést lidi k AI, aby ji chtěli používat?

Martin Hurych

Adopce AI je mnohdy ve firmách brána jako hraní si doma, nebo testování u kafe. Vy na to jdete dost zhurta, my jsme si před začátkem vysílání říkali, že máte na zavádění AI do firmy KPI. Jak mám tedy postavit svůj systém ve firmě, pokud nějakou mám, abych ty lidi nenutil, ale motivoval opravdu přemýšlet nad tím, kde AI může ušetřit čas, peníze, cokoliv?

Radim Kracík

Tady u toho si myslím, že je strašně důležité mít ve firmě pár AI ambasadorů, kteří budou tu cestu prošlapávat, kteří budou ukazovat, že to jde, že ty výsledky to může dát a přirozeně zčásti strhnou zbytek té firmy. Je potřeba samozřejmě si nastavit i nějaká realistická očekávání od toho, ale zároveň aby ta očekávání byla ambiciózní.

Vy jste zmínil, že ty lidi byste do toho nechtěl nutit, ale nějaký tlak tam je potřeba vyvinout. Je to totiž trochu naše přirozenost, že máme tendenci aplikovat postupy, které známe, kterým rozumíme a které máme ověřené, že nám dlouhodobě fungují. AI do toho hází vidle, protože ty postupy jsou jiné, je to úplně něco jiného. Klasicky jsme zvyklí pracovat algoritmicky, že máme nějaký veliký problém a rozdělíme si ho na nějaké menší části a postupně to odbavujeme. Když k řešení problému budeme chtít využít ChatGPT, nebo jinou konverzační AI, tak to je jeden z příkladů, že musíme použít už úplně jiný přístup. Já jsem si to pojmenoval jako heuristické dotazování, protože my vlastně nevíme, co za tím je, my si to nedokážeme v tuto chvíli podle těch zažitých standardů rozkouskovat. Víme, že když splníme tohle, tohle, tohle, tak se na konci dostaneme k tomu řešení. U té konverzační AI tam to řešení někde je, ale my se musíme správně ptát a musíme to zkoušet a nevíme, kde, kdy a jakým způsobem narazíme na ten správný výsledek. Zároveň nám tato cesta otevře mnohem širší obzory řešení toho problému, protože oproti klasickému lineárnímu postupu odbavování těch dílčích úkolů nás to může dovést zase úplně na jiné řešení.

Když se vrátím k té adopci, tak to je o tom opravdu přesvědčit ty lidi, aby to zkoušeli, aby s tím začali pracovat, aby začali přemýšlet, jakým způsobem jim to může buď zrychlit, nebo zkvalitnit tu jejich práci. Strašně důležitý je i ten fakt, že AI se strašně rychle vyvíjí, co měsíc, tak to je milion různých novinek. To, že my v něm teď nějakým způsobem pracujeme, je jen nějaký jeden bod v čase, ale když si osvojíme ten způsob té práce, tak ho budeme moci aplikovat i do budoucna. To, co třeba teď ty AI nástroje nezvládají stoprocentně, tak za půl roku už budou úplně někde jinde. Jakmile ti lidé ve firmách budou mít tu zkušenost a budou umět s tím pracovat, tak se mnohem rychleji dostanou k těm opravdu zajímavým benefitům využívání AI.

V jakých oblastech ve firmě mají AI prakticky nasazenou?

Martin Hurych

Pojďme k těm benefitům. Když vezmeme třeba váš hlavní proces od obchodu přes delivery po nějakou fakturaci, tak úplně od začátku, řekněte mi nějaké konkrétní případy, kdy dnes třeba AI využíváte.

Karol Veleba

Ja začnem s tým obchodom. Máme akvizičný sales, akvizičný obchod, ktorý hľadá obchodné príležitosti. Vec, ktorú testujeme, a je to strašne otravné dostávať takýchto e-mailov desiatky denne, sú automaticky generované e-maily na základe získavania nejakých potenciálnych leadov. Je to niečo, s čím sa hrajeme veľmi opatrne, aby sme nezahltili ten trh a nebolo to otravné. Hľadáme tu správnu cestu ako pripravovať túto komunikáciu. V kroku ďalšom je to príprava také tej oficiálnejšie komunikácie s klientami typu rôzne druhy informačných e-mailov, dotazovacích e-mailov, urgencia neplatičov. To sú presne veci, kde nám pomáha tá umelá inteligencia dobre formulovať tie správy, personalizovať a pracovať s tým.

Radim Kracík

Co se týče té produkce, tak jeden z těch příkladů je to, že přecházíme v rámci kontentu na to, že část nám píší ještě naši copywriteři a část je generovaná. Klienti o tom vědí, ale my jsme nahradili část copywriterů AI a lidskými editory. Zatím to není nějaká úspora pro firmu, není to, že bychom to dělali kvůli tomu, že by to bylo nějak zásadně efektivnější, ale je to přesně jeden z těch příkladů, kdy víme, že ty AI schopnosti se budou dále vyvíjet. To, že naši kontenťáci dokáží promptovat správně tak, aby dokázali dostávat co nejlepší výstupy už teď, nám do budoucna zajistí další zlepšení.

Další věc, využíváme generativní AI v rámci obrázků, klasicky Midjourney a od Adobe Generative Fill. Ta změna není primárně o tom, že bychom si někde chtěli ulehčit práci, ale je to o tom, že my díky tomu jsme schopní kvalitativně se posunout. V případě, že klient nemá dostatečné podklady pro to, abychom vytvořili fakt zajímavou kreativu, my jsme schopní si to velmi efektivně a hezky nahradit. Zároveň to i kreativcům dává mnohem širší možnosti, jak vyjádřit svůj nápad. Dám příklad, připravovali jsme návrh kampaně pro jednoho klienta a jeden z těch konceptů byli psi, kteří leží v posteli a mají taková ta zatmavovátka na očích, aby se jim dobře spalo. Přes Midjourney to šlo vygenerovat velmi jednoduše, stačilo pár hodin a ten nápad jsme mohli komunikovat. Kdybychom šli standardní cestou, tak než bychom nafotili psy se záslepkami na očích, tak by to bylo náročné. Jedna z těch věcí tedy je, že našim kreativcům to opravdu pomáhá vyjádřit, nebo zhmotnit ten nápad, který za jiných okolností by pro ně byl strašně komplikovaný.

Druhá věc je ještě ta, že i ten kreativec, který umí už trošku promptovat, si to může udělat sám. On k tomu nepotřebuje armádu grafiků a nepotřebuje jim to desetkrát vysvětlovat, jak si to vlastně představoval. AI mu zastupuje dovednost, kterou by se jinak musel učit, což je vlastně úplný základ této AI revoluce. V jistém slova smyslu nás to vylepšuje. Dává nám to dovednosti, které nemusíme získávat, ale dostaneme je. Já neumím malovat, ale díky Midjourney, nebo Stable Diffusion dokáži zhmotnit svoji představu, kterou bych jinak nikdy nebyl schopný namalovat. Neumím psát kód, nebo neumím programovat, ale díky ChatGPT, Bardu nebo Claudu si dokáži připravit kód. Sice nevím, jak úplně funguje, je to samozřejmě nějaký low level, nestane se ze mě programátor, ale já v tu chvíli ten kód mohu použít a ten kód pravděpodobně bude fungovat.

Mně tam totiž furt chybělo nějaké orámování toho využití té AI technologie. Změní se svět, AI nám přebere práci, lidé budou zbyteční, to je hezké, ale je to takové furt po povrchu, je to hodně triviální. Když jsem si ale připravoval prezentaci na náš výjezd, tak jsem se prohrabával nějakými statěmi o transhumanismu a singularitě. Z roku 1993 jsem tam našel nějakou stať, která mluví o intelligence amplification a to je to, co mi začalo dávat smysl. V průběhu všech dob nějaké technologické věci nám pomáhaly posilovat náš intelekt, naši inteligenci a dělaly z nás výkonnější, chytřejší lidi. V posledních třeba 30 letech se to výrazně zrychlilo s nástupem internetu, každý máme v kapse v podstatě veškeré vědění lidstva v telefonu. Ten další krok je ale AI, které nám nejen dává ty informace, ale ono nám začalo dávat i dovednosti, které můžeme využít, aniž bychom tu dovednost museli mít. To je přesně něco, co já se snažím strašně moc dostat do té firmy, aby ti lidé začali přemýšlet mimo jejich vžité, že něco umí, nebo neumí, protože spoustu těch věcí to AI jim dokáže suplovat. Není to samozřejmě na té top úrovni lidí, kteří to dělají celý život, ale je to na nějaké základní úrovni, která může být extrémně prospěšná. To je ten způsob, jak se to dá aplikovat.

Jaký je konkrétní praktický příklad pro copywriting / grafiku? 

Martin Hurych

Mě AI baví a hodně často poslouchám hromadu podcastů, nebo videí a dost často mi tam jedna úroveň chybí a tu bych chtěl dostat tady do tohoto Zážehu. Většinou se mluví o možnostech, ale málokdo rozkryje praktické věci. Já bych po vás chtěl, jestli dokážeme vybrat třeba jeden proces s AI, který popíšeme co možná nejdetailněji, abychom si vůbec udělali představu, jak na každé hodinové úrovni pracujete s AI. Jedna věc je totiž říct, že náš copywriter používá AI a druhá věc je, jak vlastně s tím ten copywriter doopravdy pracuje. Můžeme něco takového vybrat?

Radim Kracík

Určitě můžeme. Nedávno jsme měli interně sérii workshopů na tvorbu textů. Dám příklad, máme tady produktové texty, kdy spousta klientů, což jsou e-shopy s relativně velikým množstvím produktů, mají buď generické texty od dodavatele, nebo jen pár parametrů a tím to hasne. Samozřejmě z hlediska uživatele je dobré tam mít nějaký obsah, i z hlediska SEO je fajn, aby ta stránka s produktem byla naplněná nějakým smysluplným obsahem, který se potom může umísťovat. S holkami v práci, které mají na starosti copywritery a i to promptování těch textů, jsme tedy řešili, jak se dostat k tomu nejlepšímu výstupu. Samozřejmě na začátku jsme začali s ChatGPT, je to pár měsíců zpátky, které v té době bylo na to nejlepší, a v rámci promptování jsme si udělali prompt library, kde mají kontenťačky seznam těch figur, které se jim osvědčily při zadávání těch textů.

Nicméně potom bylo potřeba snížit náročnost editingu, protože těch stylistických chyb tam bylo moc. Začali jsme tedy zkoušet další nástroje, zkoušeli jsme Google Bard, který v tu dobu extrémně hodně halucinoval a i po té stylistické stránce to nebylo dobré, načež potom jsme zkusili Claude.ai. Claude.ai byl ještě tenkrát jen v Americe, takže jsme si museli trošku vzájemně vypomoct nějakými technickými věcmi, protože holky z obsahu úplně neuměly používat VPN. Přešli jsme tedy na Claude. Najednou jsme zjistili, že Claude dokáže stylisticky dělat mnohem lepší texty, které vyžadovaly mnohem menší editorské úpravy.

Když jsme si tohle ověřili, tak ten další krok je nějakým způsobem to škálovat. Pořád je to takový pilot, takže nad tím není postavené nějaké sofistikované programátorské řešení, ale například ten Claude už umí pracovat s tabulkami, na jejichž základě dokáže dávat už rozumné výstupy. Další krok tedy je, že jsme udělali tabulku. Pořád se bavíme o těch produktech, máme scrapnuté produkty z webu, máme tam k tomu parametry, názvy a tu tabulku si doplníme nějakými promptovacími zadáními. Tomu Claudu už tam uploadneme tu tabulku a řekneme, aby nám napsal popis produktu podle řádku 1. Když to funguje, tak máme popis produktu a v rámci té konverzace naprosto triviálně zadáme, aby jich napsal 50 do řádku 51. On to napíše, my to projdeme, holky si to zkopírují a mají to víceméně připravené, protože editace tam není moc zásadní. Hlavní výhoda toho je, že je to pořád relativně triviální přístup, protože někde narážíme na nějakou technickou zdatnost té dané specializace. Já vím, že holky z kontentu si momentálně nebudou napojovat API rozhraní do nějakých složitějších věcí. Tohle to je ideální řešení pro tuto chvíli, navíc to funguje jako pilot, takže víme, že tímto způsobem jsme schopní se dostat k velmi slušným produktovým textům. Samozřejmě záleží, jak kvalitní podklady má ten klient na webu, co si scrapneme, jak kvalitní prompty tam jsou a jaký editor se na to koukne. Vždy to prochází i lidskou editací, zas tak daleko to není. To je tedy jeden z těch způsobů, jak to využít.

Mohu zmínit další, kdy třeba potřebujeme v rámci grafiky klientovy produkty umístit do nějakého reálného prostředí. Pokud bychom to měli dělat klasicky ve Photoshopu, tak při nějakém větším množství produktů by to spolklo neuvěřitelné množství hodin a klientovi by se to nikdy nevyplatilo zaplatit. Teď máme postup, že naši grafici uploadnou do Midjourney fotku toho produktu a nechají si vygenerovat ten produkt v tom prostředí. Midjourney, nebo jakýkoliv jiný generativní tool si ten produkt přizpůsobí, že nikdy nevezme tu fotku 1:1, takže ti grafici potom se tam vrátí a vrátí ten původní produkt. Pomocí Generative Fillu ve Photoshopu už si to potom jen zahrnout do té fotky. Výhoda je, že stíny, světla, barevné kombinace, všechno už tam v základu funguje, protože to udělá Midjourney a už to je jen o doladění. Tento postup je tedy poměrně efektivní a velmi dobře využitelný pro řadu klientů.

Jak se AI dá začít nejrychleji používat v malých firmách? 

Martin Hurych

Vás je 90 a jak jsme se bavili před natáčením, každý člověk má nějaký úkol zkoušet AI ve vlastní práci. Jak to, co jste se naučili, by se dalo aplikovat třeba na malé firmy do 20 lidí, kde se o marketing stará děvečka pro všechno? Odkud začít, abych v co nejkratším čase měl co největší výsledky?

Radim Kracík

Na začátku bych použil právě ty konverzační AI, ať už právě ChatGPT, Claude.ai nebo Bard. Řekněme, že tam budu markeťák, který třeba úplně nemá přehled o všech těch kanálech, co by šlo. Těchto AI bych se tedy na začátku začal doptávat na nějaké strategie, co bych měl dělat, co bych mohl dělat a to by mi usnadnilo nějakou tu prvotní rešerši toho, co je možné.

Martin Hurych

Zatím to na mě dělá dojem, že tyto strategie jsou hodně dobré a použitelné u častěji vyskytujících se produktů typu rychloobrátkové zboží. Všechny ty nápady, které běží na sociálních sítích, jsou o kafi, o gymu, doplňky stravy a tak dále. Co když mám ale větrnou turbínu?

Radim Kracík

Tyto AI nástroje bych určitě mohl použít pro nějaké třeba shrnutí si konkurence, minimálně nějakou základní rešerši. Řekněme, že jsem na úrovni nového markeťáka, který tam nastoupil, a neznám úplně do detailu všechny tyto postupy. Ze začátku mi to samozřejmě pomůže v rámci nějaké základní rešerše, v rámci nějakého širšího kontextu. Rozhodně bych se nepouštěl do toho, že bych někde začal zveřejňovat, nebo pracovat s technickými daty, která mi dá ChatGPT, nicméně pro začátek bych určitě použil toto.

Z hlediska další komunikace, tam už by to bylo hodně specifické. Z hlediska kreativy, zase bych se zamyslel o generativním Midjourney. Dost často ty technické firmy nemají úplně takové ty moodové věci, ty hezké obrázky, to jsou spíše věci, jako jsou nákresy, jde to spíše tím technickým směrem a dává to smysl. To je jedna z těch věcí, kde by mi to mohlo pomoct vytvořit ty moodové věci, kde z toho něco sálá. Ať už to bude ve smyslu toho, že větrné turbíny nehyzdí krajinu, že jdou směrem k zelené budoucnosti a že se podílíme na něčem fakt hezkém.

Kdybychom jeli nějaké kampaně, tak bych mohl využít Advanced Data Analysis. Kdybych měl nějaká interní data, tak bych to zkusil prohnat tímhle tím, jestli tam neuvidím něco, co jsem třeba přehlédl. Potom samozřejmě osobní asistenti a nějaká automatizace, což je spíše ta jednodušší automatizace, ale automatizace nějakého vztahu se zákazníky, to by tam stoprocentně šlo. Určitě bych se zamyslel třeba nad využitím voicebotů pro nějaké hlášení, že by si lidé stěžovali z vesnice, že jim tam hučí něco. Ti voiceboti jsou schopní odbavit poměrně veliké množství stížností, nebo dotazů poměrně efektivně.

Martin Hurych

Děkuji moc za vhled do firmy, děkuji moc za praktické nápady a přeji vám, ať se vám daří.

Karol Veleba

Ďakujeme za pozvanie a krásny deň.

Radim Kracík

Děkujeme.

Martin Hurych

Vidíte to, dostali jste hromadu praktických nápadů, jak si nechat nakreslit větrnou turbínu při červáncích, nebo při západu slunce. Pokud jsme vás jakkoliv zaujali, tak jsme naši práci udělali dobře. V tom případě určitě likujte, sdílejte, komentujte tam, kde právě jste a podle toho, co vám platforma, na které nás sledujete, nebo posloucháte, zrovna dovolí. Určitě mrkněte na www.martinhurych.com/zazeh, kde od chlapů ještě vyrazím bonus, kde shrneme nástroje, které oni ve firmě v každodenním nasazení používají. Mně už nezbývá, než jen držet vám palce a přát úspěch, díky.


(automaticky přepsáno Beey.io, upraveno a kráceno)



bottom of page