top of page

139 | MIKULÁŠ CAPKO | JAK ZKRÁTIT OBCHOD POMOCÍ OBSAHOVÉ STRATEGIE


"Proč bych měl chodit na schůzky a potkávat se s lidmi, pro které moje služba není? Je moje zodpovědnost jim o tom dát předem vědět. V tom je blog neocenitelný.“

Leady, leady, leady. Kdo nemá leady, jako by nebyl. Proto se na „těžbu“ leadů z trhu specializuje snad každá druhá marketingová agentura. Cesta k nim je různá. Křivolaká. A setsakra těžká.


Pak se dostanou k obchodníkům. Ti po nich lační. Aby jim mohli zavolat. A dozvědět se, že … Že lead vlastně není lead. Že si jenom něco prověřovali. Že nakoupit nechtějí. Nebo jsme je nekvalifikovali.


Leady, leady, leady. Furt potřebujeme nové. Furt potřebujeme ze shora přisypávat do funnelu.


Co ale celý marketing postavit naruby? Místo nahánění a přesvědčování nových leadů s velkým odpadem se lépe pověnovat těm, kteří mají skutečný zájem nakoupit? Co prostě vaše peníze nalít do spodních pater funnelu? Co prostě začít psát dobře blog?


Mikuláš Capko, obsahový stratég projektu CopySelling, dobře ví, jak na to. A má za dokázané, že přesně tahle taktika vám pomůže zkrátit vaše obchodní cykly. Proto se ukázal před mikrofonem, kde jsem se ho ptal …


🔸 Proč je dobrý nápad otočit marketing naruby?

🔸 Proč bych si obsahové články měl psát sám?

🔸 Proč je důležité psát články 2x týdně?

🔸 O kolik dokážeme zkrátit obchodní fáze?

🔸 Jak rychle se začnu ukazovat ve vyhledávačích?


Mikuláš pro vás připravil i obsáhlý bonus „3 najlepšie témy obchodného blogu na zvýšenie návštevnosti a predaja“. Dozvíte se v něm, jak s blogem začít a proč zrovna s těmito 3 tématy. Určitě se na něj nezapomeňte mrknout níže.


 

BONUS: 3 NAJLEPŠIE TÉMY OBCHODNÉHO BLOGU NA ZVÝŠENIE NÁVŠTEVNOSTI A PREDAJA (Kód bonusu: 3NTOB)

 

JAK ZKRÁTIT OBCHOD POMOCÍ OBSAHOVÉ STRATEGIE (PŘEPIS ROZHOVORU)

Martin Hurych

Dobrý den. Já jsem Martin Hurych a tohle je další Zážeh. Na začátek bych měl na vás všechny jednu prosbu. Tam, co nás momentálně posloucháte nebo se na nás koukáte, hned teď stlačte odběr. Výhody to bude mít pro nás pro oba. Vy už nikdy neminete další epizodu, já dokáži lépe proplout algoritmy sociálních sítí a dokáži vám nabídnout více tak skvělých hostů, jako je ten dnešní. Dnes se budeme bavit o obsahovém marketingu a to speciálně pro B2B společnosti s dlouhým prodejním cyklem. K tomu jsem si pozval hosta ze Slovenska, Mikuláše Capka. Ahoj.


Mikuláš Capko

Ahoj, ďakujem za pozvanie.


Představení


Martin Hurych

Mikuláš je obsahový stratég a vystupuje po značkou CopySelling.eu. Ty rád chodíš, říkáš o sobě, že nachodíš až 100 km týdně.


Mikuláš Capko

Áno. Predtým som rád behával, ale mal som problém s kolenom, takže teraz chodím a pri tom aj rozmýšľam, takže to je také dvojité.


Martin Hurych

To je přesně to, co mě zajímá. Kam už jsi v životě došel?


Mikuláš Capko

Ja chodím len v meste, v Bratislave mám takú rutinku, že po večeroch sa vždy vyberiem a prejdem celé mesto a to je asi 15, 20 km.


Jak došel ke CopySelling?


Martin Hurych

Pojď mi povědět, jak jsi došel ke CopySelling. Ty totiž nejsi původem markeťák, ty jsi obchodník, tak jak se z obchodníka stal emigrant do marketingu?


Mikuláš Capko

Ja som síce markeťák, ale som obhajca obchodníkov, čiže všetko robím pre nich. Robím marketing, ktorý nie je bežný, pretože väčšinou sa berie marketing ako zbieranie leadov. Prvá fáza je teda predajná a potom to pokračuje vzdelávaním, ktoré ale neprinesie až k tomu predaju. Ja to robím trošku naopak, robím marketing taký, ktorý je určený pre obchodníkov, ktorý môžu používať aj v predaji.


Proč je dobrý nápad otočit marketing naruby?


Martin Hurych

Ty dokonce říkáš, že stavíš marketing naruby. Co to tedy znamená? Jak vypadá pan marketing ve tvém podání?


Mikuláš Capko

Vyzerá tak, že ho otočím. Otočím ho tým spôsobom, že začínam so spodnými fázami funnelu a robím obsah, ktorý pomáha pri predaji už v tej dolnej fáze, už v tých konečných fázach. Potom sa posúvame až na to povedomie.


Martin Hurych

Děláš technické firmy s dlouhým prodejním cyklem ve spodních fázích funnelu. Mám si to představit tak, že děláš hluboké technické články, nebo co vlastně znamená psát pro spodní patra funnelu?


Mikuláš Capko

Vysvetlím. Keď je zákazník už v tej nákupnej fáze, keď už je prakticky v porovnávacej fáze, porovnáva, tak potrebuje porovnávacie články. To sú teda prvé. Potom sa zaujíma o cenu, ako by mohol ušetriť, alebo čo vplýva na tú cenu a ako ju ovplyvňuje. To sú ďalšie veci. Toto sú veci, ktoré pomáhajú predaju. To znamená, že keď obchodník sa niekde na obchodnom stretnutí rozpráva so zákazníkom, tak sa stane to, že sa s ním rozpráva len hodinku. Potom odíde a čaká, čo sa stane. Prečo by mu ale nemohol poslať nejaký článok, ktorý bude pojednávať o tej veci, o ktorej sa bavili? Môže s ním komunikovať ďalej medzi fázami, medzi tými stretnutiami, čo je veľká výhoda, pretože je v tom kontakte s tým zákazníkom stále.


Martin Hurych

Jaké další typy článků tady máš na mysli?


Mikuláš Capko

Tých tém je veľa, mám vygenerovaných okolo 19. Tie najdôležitejšie sú 3, ktoré som dal aj do bonusu. Odporučil 3 som tam tie najdôležitejšie témy, ktoré zvyšujú aj návštevnosť, ale zároveň sa môžu použiť aj v predaji.


Proč bych si obsahové články měl psát sám?


Martin Hurych

Předpokládám, že tím, že jsem už někde mezi rozhodovací fází, nákupem, ten zákazník o mně už leccos ví. V minulém díle jsem tady měl nákupčí a nákupčí už má spoustu věcí za sebou, má představu, co nakupuje. Tyto články musí být tedy hodně technické, protože se bavíme o technických firmách. Upřímně si nedokáži představit, že to dokáže napsat jakákoliv marketingová agentura. Znamená to, že si ty články musím začít psát já?


Mikuláš Capko

Áno, presne tak. Marketingové agentúry väčšinou robia články pre klientov. Ja to robím naopak, ja nútim klientov, aby si to robili sami. Je to trošku tvrdšie, pretože musím prekonávať aj odpor obchodníkov a odpor všetkých tých ľudí, čo sú vo firme, ktoré je potreba presviedčať. Toto je ten problém, ale samozrejme to nerobím ihned. V prvej fáze to robím ja tie články, tie sú trošku všeobecné, ale už sú zamerané na predaj. V ďalšej fáze začíname hlbšie a to už je tam spolupráca s obchodníkmi a naučenie tých obchodníkov používať ten obsah. Ťahám z nich nejaké informácie, ktoré by mohli byť ďalšími témami tých článkov. V tretej fáze je to o tom, že chcem klientovi povedať, aby mal svojho interného obsahového stratéga.

To je ten koučing tie posledné 3 mesiace, ten celý program trvá 9 mesiacov. Je to trošku dlhšie, môžu si to dovoliť také stredné firmy a trvá to dlho preto, že je to v troch fázach rozdelené. Najprv je to o tvorbe obsahu. Tvorba obsahu musí byť rýchla, pretože tie články musia vychádzať aspoň dva za jeden týždeň, aby to malo pre tie vyhľadávače nejaký zmysel. Potom je tá druhá fáza, keď už sa zameriavame na spoluprácu s obchodníkmi. Obchodníci musia vidieť, že to má zmysel. V tej prvej fáze ich musíme presvedčiť, takže musíme spraviť taký obsah, aby videli, že to má zmysel, aby sa napojili a chceli spolupracovať. To je taká výzva. Tá tretia fáza je potom o tom presvedčení klienta, že má zmysel mať interného copywritera alebo obsahového stratéga, pretože my odporúčame aj robiť videá, nie len články.


Nad čím uvažovat, když začínám s obsahem od nuly?


Martin Hurych

Když se přidržím té obsahové strategie, nad čím bych měl uvažovat jako majitel technické, technologické firmy s dlouhým prodejním cyklem, když začínám úplně od nuly budovat svůj obsah?


Mikuláš Capko

Je dobré začať úplne od tých posledných fáz. Je úplne v poriadku, že o mne nikto nevie, pretože ja keď spravím nejaký špeciálny článok, kde vysvetlím alebo porovnám, tak zároveň robím aj povedomie. Tie články ľudia vnímajú tak či tak, keď ich zverejním samozrejme na sociálnych sieťach. Vyhľadávače, to je niečo iné. Keď riešim konkrétny problém, konkrétne otázky tých zákazníkov, tak sa stane to, že zároveň tie články prirodzene budú obsahovať kľúčové slová, ktoré sú vlastne otázky. Principiálne to teda nie je veľmi zložité. Princíp je len to, že zákazník sa pýta, my odpovedáme, to je všetko. V praxi je to trošku zložitejšie s tým, že treba použiť aj nejakú formu toho obsahu a nejakú behaviorálnu psychológiu, aby to bolo nejak účinné.


Proč je důležité psát články 2x týdně?


Martin Hurych

Když dnes mluvím s majiteli firem, kteří nemají žádný obsahový marketing, a mluvím s nimi o LinkedInu, tak se říká, že bohatě stačí jednou za 14 dní něco publikovat. Když publikují jednou za týden, tak už mají pocit, že jsou za hvězdy. Ty říkáš, že je potřeba generovat mnohem delší kontent dvakrát týdně. To mě trochu mrazí, když bych si měl v pozici někoho, kdo ještě nemá nic, představit, že z nuly jdu na dva články týdně.


Mikuláš Capko

Je to odstrašujúce, ale je to důležité. Je to taká investícia, že keď si firma kúpi túto službu, tak musíme priniesť aj nejaký výsledok. Každý chce rýchly výsledok a s marketingom je to veľmi ťažké. Úplne na začiatku musíme spraviť taký výkon, aby sme presvedčili toho klienta, že je to dobré, že je to správna cesta a že je dobré mať interného správcu obsahu. On si potom vie aj spočítať finančne, ako mu to vychádza a že to má zmysel. Keď to pomáha obchodníkom skracovať predajné fázy a zrýchľovať ten predaj, tak je to obojstranná výhoda.

Prakticky to má 3 výhody. Jedna je to, že keď si zákazník konkrétne vyhľadá nejaký problém a použije konkrétne kľúčové slovo, tak sa prirodzene staviame do prvých pozícií v Googli. Po druhé, že sa to môže používať aj pri predaji. To je výhoda, pretože keď sa napíše nejaký blogový článok, tak sa často stane to, že čakáme, čo sa s ním stane. My ten blogový článok ale môžme ihneď použiť v predaji, čo samozrejme má ihneď nejaký výsledok. Môžme sledovať, či to zákazníka zaujalo, či sa preklikol ďalej, pretože to je ďalšia fáza v tom, že my nespravíme len jeden článok, my spravíme sériu článkov, ktoré na seba nadväzujú, aby sme mohli sledovať toho zákazníka, aký má silný nákupný zámer. Pokiaľ sa preklitne na 4 články, tak vieme, že je to fajn, pokiaľ si ten článok ani nedočíta, tak sa stane to, že sa s ním nebudeme až tak zaoberať. Odporučíme mu niečo iné, nejaký iný článok, ktorý nie je až tak zameraný na spodnú fázu, ktorý možno potrebuje iné informácie. Skúmame to ďalej a každý jeden lead môžme takto pekne riadiť a nezaoberať sa s tými leadami. Keď som robil obchodníka, tak bolo pre mňa najhoršie vedieť, že robím stretnutia, ktoré aj tak neskončia dobre, pretože neskončia predajom. To ma strašne trápilo. Toto bolo to riešenie, ktoré ma napadlo, že by mohla byť strašne dobrá pomoc pre obchodníkov, aby vedeli posúvať toho zákazníka v tom predajnom procese.


Kde všude je možné tyto články využít?


Martin Hurych

Bavili jsme se tady o tom, že tyto hluboké články mohou být použité velmi úspěšně jako follow-up schůzky, jako důvod kontaktovat zákazníka, udržet s ním kontakt a nasbírat touch pointy mezi schůzkami. Jaké další benefity to může mít pro obchodníka, pro člověka, který je v poli? Ty tady říkáš, že každý jeden lead dokážete odsledovat. Pojď se třeba podělit o to, jaké technologie nebo postupy k tomu používáte.


Mikuláš Capko

Akékoľvek sledovacie metriky či heat mapy alebo nejaké sledovacie techniky, ale to už nie je moja špecializácia.


Martin Hurych

Tohle dokážeš tedy dosledovat na každém jednotlivém leadu? To znamená, že obchodník pošle odkaz a ty dokážeš odsledovat, co ten dotyčný provádí na těch vašich stránkách?


Mikuláš Capko

Áno, pretože mu pošlem konkrétny článok. To znamená, že konkrétne ten článok môžem sledovať a v tú dobu, keď mu to pošlem, pretože ja očakávam od neho, že klikne na ten článok do jedného dňa maximálne.


Martin Hurych

Jaké jsou tedy další možnosti využití těchto článků pro člověka, který je v poli? Jedna věc jsou ty follow-upy, druhá věc je sledování na webu, je tam ještě něco dalšího?


Mikuláš Capko

Je. Môže to byť aj špeciálny článok, ktorý môže byť využitý ešte pred prvým stretnutím. To znamená, že pošlem zákazníkovi článok, ktorý ho uvedie do témy, ktorý mu predstaví firmu, všetky tie veci, ktoré sa stále opakujú, obchodníci ich stále opakujú na prvých stretnutiach. Je to nudné a je to úplne zbytočné, pretože ten zákazník si to môže prečítať alebo by si to mohol pozrieť aj na videu. Ja odporúčam, aby sa striktne dodržiavalo, že pred prvým stretnutím sa poslal tomu klientovi alebo potenciálnemu zákazníkovi ten úvodný článok alebo video. On ho skonzumuje, prečíta a pokiaľ si ho neprečíta, tak to stretnutie neprebehne. Naozaj je to síce drzé na prvý pohľad, ale je to dobre, pretože tí obchodníci nemajú toľko času, oni sa potrebujú zaoberať úplne inými vecami. Však vieš, že tie úvodné stretnutia sú prakticky často o ničom.


Martin Hurych

Mně se to hrozně líbí, protože to minimálně okamžitě obchodníkovi buduje nějakou seniornější pozici v tom vztahu.


Mikuláš Capko

Áno, presne to. Samozrejme všetci pracujeme s dôverou, my potrebujeme vybudovať dôveru. Vybudujeme ju tak, že buď budeme toho klienta presviedčať, alebo mu pošleme plno obsahu a dokážeme mu, že máme plno takých špeciálnych článkov, ktoré našu odbornosť dokážu. Vždy je to o dôvere a keď klient nemá dôveru, tak nikdy v živote nevytiahne peňaženku a nekúpi.


O kolik dokážeme zkrátit obchodní fáze?


Martin Hurych

Ty jsi říkal, že obsahová strategie, která se staví odspodu, zkracuje obchodní cykly. Oba děláme s firmami, které mají dlouhé prodejní cykly, což v mém podání je 9, 12 měsíců, ale spousta z nich má klidně i 3 roky. O kolik dokážeš touto strategií ty cykly zkrátit a kdy už vidím první benefity tohoto přístupu?


Mikuláš Capko

Je to individuálne podľa toho, aké sú tie fázy. Keď máme predajnú fázu rok, tak nemôžeme očakávať, že do dvoch mesiacov budeme mať nejaký výsledok. Tie články samozrejme, keď sú dlhé fázy nákupné, tak zákazníci majú aj veľa otázok, takže je strašne veľa možností, ako im tie otázky zodpovedať. Vždy je tá zámienka ho udržiavať v tom nákupnom procese, že mu niečo tam poslať. Sme v nejakej fáze a ďalší krok nasleduje, ďalší krok nasleduje a môžem mu zavolať, môžem mu poslať, že tento krok súvisí s tým, čo sme sa na minule rozprávali. Môžem ho stále mať v tom procese a stále mám zámienku mu zavolať, osloviť ho, poslať mu mail. Samozrejme každý mail môže obsahovať linky na určité články, individuálne personalizovať a to je dôležité.


Jak rychle se začnu ukazovat ve vyhledávačích?


Martin Hurych

Chápu, že pokud mám obchodní cyklus rok, tak za dva měsíce toho moc neuvidím. Na druhou stranu, když začnu psát frekvencí jeden, dva články týdně, kdy mě podle tvé zkušenosti zaregistruje Google?


Mikuláš Capko

Do troch mesiacov. Do troch mesiacov už tie prvé výsledky sú, pretože v takej frekvencii a pri zodpovedaní tých naozaj úzkych otázok, tých veľmi dôležitých otázok pre zákazníka, sa to ihneď objaví, samozrejme po indexovaní.


Jakou by měl mít článek strukturu a délku?


Martin Hurych

Ty jsi říkal, že ty články mají určitá preferovaná témata a zároveň tam musí být nějaká struktura. Můžeme si tedy říct, jak by ten článek měl být strukturovaný nebo jaké tři nejdůležitější věci v každém článku musím mít, aby začal pracovat tak, jak si tady říkáme?


Mikuláš Capko

Je to rôzne podľa toho, aký je to článok, ale vždy štandardne názov alebo nadpis musí byť taký, ktorý pojednáva o tom probléme. Potom musí byť úvod, kde ihneď ten problém je rozobratý, ihneď by tam malo byť napísané aj o tom, čo čaká toho čitateľa ďalej. Potom je tam ten hlavný problém, ktorý sa rieši. Potom je záver a záver musí byť tiež zhrnutie toho celého.


Martin Hurych

Pojď mi říct, o jakém rozsahu toho článku se bavíme. Jaká má být délka čtení, jaká velikost, rozsah slov, abych vůbec dokázal pochopit, o čem se bavíme? Co si totiž budeme povídat, lidé čím dál méně čtou.


Mikuláš Capko

To ale nie je pravda. Pokiaľ má niekto nákupný zámer, tak chce vedieť všetko a prečíta si to. Samozrejme môžeme očakávať, že 80 % ľudí si to neprečíta, bude to skenovať a to, čo ho zaujme, si trošku prečíta, ale to nevadí. Ten, kto má nákupný zámer, chce vedieť všetko a keď dostane informácie, úprimné informácie, pravdivé informácie, kde sa nemlží, kde sa povie celá pravda a nie len polovičná, tak si to prečíta. To je ten rozdiel, pretože to nedokáže spraviť AI.


Martin Hurych

Tomu rozumím. Já jsem spíše narážel na to, že obecně se razí povědomí, že mladá generace když chce něco pochopit, tak jde na YouTube a radši se podívá na video, než aby si něco četla.


Mikuláš Capko

Áno, tak to je druhá fáza môjho doporučenia. Tie videá treba robiť aj z tých článkov, ten rozpis celého článku môže byť vo videu alebo v podcaste, pretože to je pre niekoho rýchlejšie. Samozrejme tie videá sú tiež obsah, ktorý je veľmi dôležitý, obsah, ktorý zrýchľuje celý tú konzumáciu. Ten text je dôležitý, lebo slová predávajú. Ten správny hovorený text potrebuje byť aj vo videu, ktorý hovorí niečo o nejakom probléme. Aj na tie videá teda máme samozrejme zásady, ktoré treba dodržiavať, ale to je už pre ten koučing toho obsahového stratéga, ktorého zaučíme.


Jaké jsou trendy v psaní blogových článků?


Martin Hurych

Jak se třeba vyvíjejí trendy? Očekává se, že se bude psát jinak, než se píše teď nebo se psalo po Covidu?


Mikuláš Capko

Neviem o tom, ale štýl písania by mal byť už teda zaujímavý. Mal by pojednávať o probléme a mal by byť trošku možno aj drzý niekedy. Ja tú drzosť trošku používam v textoch kvôli tomu, že zaujme, človek sa zastaví a zamyslí sa. Mal by obsahovať veľa aha momentov a tých aha momentov je podľa mňa veľa, keď pojednávame o tých spodných fázach. Napríklad porovnávame, prečo je náš produkt dobrý a prečo ten konkurenčný je iný, alebo v čom je dobrý ten konkurenčný, pretože nie je dobré samozrejme ohovárať. Je dobré úprimne povedať, že náš produkt nedokáže toto spraviť. Možno to tomu zákazníkovi nevadí, možno práve túto funkciu nepotrebuje mať, takže presviedčam ľudí, aby hovorili vždy pravdu. Marketingové agentúry nemajú šancu.


Proč stavět blog „odspodu“?


Martin Hurych

Proč stavět blog odspodu? Marketingové agentury se hodně zaměřují na ty leady, na ty vrchní fáze, ale málokterá agentura ti řekne, že je potřeba stavět blog úplně odspodu.


Mikuláš Capko

Ak to niekomu funguje, tak je to v pohode, ale my vieme, že to nefunguje. Máme to odsledované, vieme, že ľudia sú nešťastní a keď niekto povie klientovi, že musí stavať blog, tak on povie, že mají blog a nefunguje im to. To je ten rozdiel.


Jak vypadá blog obsahové stratéga?


Martin Hurych

Jak je na tom obsahový stratég Mikuláš Capko s vlastním blogem?


Mikuláš Capko

S vlastným blogom, to je hanba veľká, veľmi zle.


Martin Hurych

O čem bys psal, kdybys začal psát vlastní blog? Ty jsi expert na jako relativně úzkou výseč. O čem bys začal psát, abys sám sobě nejvíce pomohl?


Mikuláš Capko

Presne o tom, o čom sme tu teraz rozprávali, o tom by som určite písal. Potom by som písal, že čo to stojí, ako je to výhodné, ako je to nevýhodné možno pre nejaký segment. Písal by som všetky tie články, ktorými by som mohol niekoho pritiahnuť, ale zároveň aj také články, ktorými by som mohol odradiť. Napríklad nie je to určené pre menšie firmy, tak im vysvetlím, prečo to nie je určené. Funguje to, ale dnes som zameraný na firmy, ktoré sú v strednej kategórii, stredne veľké firmy, pretože tie si to môžu dovoliť.


Martin Hurych

Ty jsi snad jediný člověk, který od sebe aktivně odhání klienty. Já když mluvím s klienty a snažíme se vyspecifikovat nějakou cílovou skupinu, tak většina se brání jako čert kříže.


Mikuláš Capko

Moja otázka je, prečo by som mal chodiť na stretnutie, alebo prečo by som sa mal rozprávať s ľuďmi, pre ktorých to nie je? Oni o tom nevedia, prečo o tom nevedia, to je moja zodpovednosť, že o tom nevedia, to znamená, že im to musím povedať.


Proč obchod má markeťáky za šarlatány?


Martin Hurych

Když to tak sleduji, tak marketing pro obchodníka je vlastně něco trochu šarlatánského. Je velké jiskření a veliké tlaky mezi marketingem a obchodníkem. Proč myslíš, že to tak je? Pokud mám interní marketingové oddělení a mám obchodní tým, jak podle tebe by se ty vztahy měly postavit, aby došlo k rapidnímu zkrácení cyklu a navýšení čehokoliv, co si ta firma přeje? Někdo jde po obratu, někdo jde po marži.


Mikuláš Capko

To, že je tam iskrenie, je dôkaz toho, že to nefunguje a niekto robí chybu. Podľa mňa obidvaja, jedni sa starajú o seba, druhí tiež, jedni si píšu to, čo chcú, čo si myslia, že by bolo dobré, druhí to jednoducho nerešpektujú. To nie je tak, že oni potrebujú niečo iné, oni potrebujú niečo, čo je použiteľné. To je tá odpoveď, prečo to iskrí.

Moja odpoveď je práve to, že najprv treba presvedčiť tých obchodníkov, lebo tí obchodníci sú skeptickí. Ja keď prídem a poviem im, čo chcem robiť u nich, tak každý je skeptický a dokonca aj to, že keď od nich pýtam nejaké informácie, nie sú mi schopní ich dať v nejakej forme, ktorá by bola pochopiteľná. Hovorím, keď mi ich neviete dať, ako to hovoríte zákazníkovi? Je to prirodzený problém, já ho poznám a viem, že slová, ktoré sú digitálne spracované, sú presné slová, ktoré môžu byť použité. Nie je to experiment, je to jednoducho presné slovo, ktoré môže byť použité a ktoré je dobre pre klienta, lebo je pochopiteľné a vyberie si ten článok, ktorý práve on potřebuje. Každý obchodník je vlastne marketér. On si to neuvedomuje, ale prakticky to, čo hovoríme klientovi, je obsahový marketing.


Martin Hurych

Je to tak. Já ti, Mikuláši, přeji, ať se ti daří nacházet ta správná slova, když budeš psát pro klienty, přeji ti, ať se tvůj projekt CopySelling.eu úspěšně rozvíjí a děkuji za účast tady.


Mikuláš Capko

Ďakujem pekne aj ja za pozvanie.


Martin Hurych

Vidíte to, blogy a videa nepodceňujte, speciálně ty blogy, protože alespoň v mé bublině panuje přesvědčení, že blogům už dávno odzvonilo. Já si to nemyslím, na můj blog se můžete podívat, aktivně ho rozvíjím a sám jsem si během rozhovoru udělal pár poznámek. Pokud se nám s Mikulášem podařilo nějakou inspiraci nebo myšlenku předat i vám, tak jsme naši práci udělali dobře. V tom případě znovu poprosím, dejte odběr nebo sdílejte tam, kde se na nás koukáte nebo kde nás posloucháte, tím nám pomůžete procházet algoritmy sociálních sítí daleko lépe. Nezapomeňte na zmíněný bonus, který už v tuto chvíli visí na mých stránkách, www.martinhurych.com/zazeh, pod touto epizodou. Mně už nezbývá, než držet vám palce a přát úspěch, díky.

(automaticky přepsáno Beey.io, upraveno a kráceno)



bottom of page