top of page

BLOG NEBO BLOK? MŮJ NOTES!


"Vzít pořádně příležitost za pačesy a akcelerovat svoji novou podnikatelskou éru". Tak zní jedno z mých novoročních předsevzetí. Jenže jak na to v digitální době, zvlášť, když jsem zatím nic podobného nedělal, že?


Začal jsem tedy shánět informace všude možně - internet, známí, networking, marketingové kapacity i "kapacity"... A všude na mne vykukovalo jedno zásadní doporučení.


"Musíš mít blog!"

"Ty ještě žádný nemáš?"

"Bez blogu dneska ani ránu!"

"Musíš tvořit expertní obsah".


No jo, to se lehce řekne ... Ale co když je jeden "inženýr nepsavec", co se spíš než rozvláčným textem vyjádří precizním grafem nebo excelovskou tabulkou? No nic, to se musí podat, řekl jsem si a sedl si několikrát střídavě před prázdný papír a prázdný monitor. No ... Nepodalo :)


Sedl jsem si tedy ke googlu a začal trochu brouzdat po netu, abych se inspiroval u těch nadanějších. Česky i anglicky mluvících, píšících o spoustě možných i nemožných věcí, cestováním počínaje a projektováním jaderné elektrárny konče.


Schválně si to někdy zkuste. Vyberte si téma, jež vás zajímá, najděte si nejpopulárnější blogy a ... možná vás to nepřekvapí, mne to ale lehce rozhodilo ... Všude najdete v zásadě to samé ... Jistě, málo co na světě ještě nebylo vymyšleno a napsáno. Není ale fér přiznat zdroj, z kterého svou informaci čerpám? A ne se tajně vydávat za experta / autoritu a v tichosti doufat, že mí čtenáři - ať už z neznalosti, či nedostatku času - nenaleznou původní článek a "sežerou mi to i s navijákem"?


Jasně, ani já nemám patent na rozum a nikdy Nobelovu cenu za ekonomii nezískám. I já musím používat informace, které se už někde internetem mihly. Jenže ...


"Musíš mít blog!"

"Musíš tvořit expertní obsah".


Jak z toho ven? Nějaký den mi to dalo ... A pak najednou ... "Vždyť si skladuješ inspirativní články, na které jsi nikdy neměl čas, nebo tě něčím zaujaly již několik let ve OneNotu, ne?" A bylo to ...


Budu uveřejňovat věci, které mi přijdou zajímavé. Možná s krátkým komentářem, možná bez. Vždy s odkazem na originální zdroj. Budu prostě dělat, co jsem dělal vždycky. Jen si poznámky budu odkládat veřejně a budu doufat, že z nich něco zaujme i vás. Bude to takový notes. Můj notes!



bottom of page