top of page

120 | ALEXANDER BRUNA | JAK SE RYCHLE A EFEKTIVNĚ PŘIPRAVIT NA SCHŮZKU S CHATGPT



„Je to jenom matematický model. Nic to neumí. A ještě si vymýšlí“

„Denně s ní konzultuju. Možné i nemožné. Je to chytřejší než moji lidi. Tak co s nima?“

Nic momentálně neštěpí mojí bublinu tak jako názory na (ne)schopnost ChatGPT.

Přiznávám bez mučení, že já inklinuju spíš k techno-optimistům. AI používám téměř denně. Někdy se trefí, někdy ne. Většinou jo. Teď se dramaticky zlepšila. Navíc na ni lze mluvit. I česky. A to je návykové jako droga. Jedete autem, spěcháte na schůzku a přesto se dokážete připravit. Nevěříte?

Do studia jsem si pozval Alexandra Brunu ze společnosti Ydeal s.r.o., který je ve využívání ChatGPT ještě o míle dál. Probrali jsme spolu jak zákulisí, tak … a to hlavně … přímo ve studiu jsme udělali praktické ukázky použití. Na co se tedy můžete těšit?

🔸 Rozumí AI marketingu?

🔸 Co se dá s ChatGPT automatizovat?

🔸 Jak se projeví regulace EU?

🔸 Praktická ukázka ChatGPT – Strategie pro sociální sítě

🔸 Praktická ukázka ChatGPT – Příprava na obchodní schůzku

Alex vše důležité shrnul i do velmi praktického bonusu „Tipy k používání AI“. Stáhnout si ho můžete níže.


 

BONUS: TIPY K POUŽÍVÁNÍ AI (Kód bonusu: TKPAI)

 

JAK SE RYCHLE A EFEKTIVNĚ PŘIPRAVIT NA SCHŮZKU S CHATGPT (PŘEPIS ROZHOVORU)

Martin Hurych

Dobrý den. Já jsem Martin Hurych a tohle je další Zážeh. Dnešní Zážeh bude opět o umělé inteligenci, ale neodcházejte, my se pokusíme být naprosto praktičtí a přímo tady v podcastu vám ukážeme několik konkrétních postupů, které už dnes nebo zítra můžete začít využívat. K tomu jsem si pozval Alexandra Brunu, dobrý den.

Alexander Bruna

Dobrý den.

Co překvapivého o fungování světa zjistil?

Martin Hurych

Alexandr je zakladatelem společnosti Ydeal. Než se dostaneme k umělé inteligenci, já jsem v přípravě na Vás vypátral, že rád posloucháte audioknihy a přednášky o tom, jak funguje svět. Co překvapivého jste v poslední době zjistil?

Alexander Bruna

Je to jedna kniha, ke které jsem se vrátil už podruhé, jmenuje se Sapiens a potom 21 lekcí pro 21. století od Harariho. Já jsem to četl před pár lety a úplně mě to dostalo, jak on vysvětlil, jak lidé fungují, jak vůbec přemýšlíme, jak jsme vznikli z těch pralidí, nebo nějakých opic. Myslím si, že to vyzkoumal sám na sobě, že hledal ty nejprimitivnější a nejtemnější stránky sama sebe a skrze ně popsal člověka jako takového a celou naši společnost. Je to naprosto geniální dílo a teď s tím příchodem AI si myslím, že ještě více nabírá na důležitosti číst tyto knížky a chápat, co se děje. To, co se teď děje, on velmi dobře predikoval a popisuje i nějaký vývoj, který nás čeká. Já jen koukám, jak se to děje před mýma očima, že to, co v té knížce byla nějaká budoucnost, se pomalu stává realitou. Harari je tedy za mě úplná pecka, měl by to číst každý, možná by to měli dávat už na základních školách dětem číst jako povinnou četbu.

Co dělá Ydeal?

Martin Hurych

Od Ježíška pod stromeček si tedy přejte Harariho, to byste ještě mohli stihnout. Já jsem říkal, že Vy jste zakladatel Ydeal. Co je to za firmu, co děláte, na co se specializujete, kolik Vás je?

Alexander Bruna

My jsme full-servicová digitální agentura a děláme full-service marketing pro naše klienty. Je nás dnes něco přes 20, máme klienty jako Whirlpool Česká a Slovenská republika, Srovnejto.cz, děláme i pro Audi a Mint investiční fond. Nerad bych na některé klienty zapomněl, ale je toho docela dost. Poslední rok se specializujeme na implementaci AI v marketingu a obchodu. Přišlo to v listopadu minulého roku, kdy jsem viděl nějaké obrázky z Midjourney, které mi úplně vyrazily dech. Já jsem nevěřil, že to nejsou fotky, nebo obrazy, ale byly to vygenerované obrázky v tomto difuzním modelu. Já jsem si říkal, že tady se něco děje a musíme u toho být, takže jsme se do toho napnuli. Během toho přišlo GPT-3.5, takže se to všechno nějak spojilo a my jsme už v lednu začali pracovat na prvním televizním spotu, který jsme vytvořili pomocí AI nástrojů.

Dnes máme ve firmě spoustu automatizací na bázi AI a tyto automatizace nabízíme i našim klientům, identifikujeme nějaké jejich potřeby, nějaké procesy. My tomu říkáme automatizace kognitivní práce, protože lidé dnes hodně klikají, přepínají mezi nějakými nástroji a tvoří nějaké hodnoty. Je to Excel, Word, píší texty, pracují s čísly, ale tyto AI nástroje vám umožňují spoustu těch věcí zautomatizovat. To, čím spousta lidí tráví hodně času, že kliká nějaké reporty, na to samozřejmě už existovaly nástroje jako BI od Microsoftu a podobně. Je to ale velmi drahé a těch lidí, kteří to umějí ovládat, je málo, takže to bylo dostupné nějakým větším korporacím, které si mohly do toho reportingu v BI zainvestovat. Dnes se ta technologie dost demokratizovala a každý z nás za 20 dolarů může mít ChatGPT-4, teď ve verzi Turbo, která je úplně neskutečná. Každý může používat nástroje, které stály doteď statisíce, možná miliony za vůbec nastavení a nějakou správu. Je to super a my to nosíme do firem a pomáháme jim automatizovat tu kognitivní práci, takže klidně nějakou práci s Excelem, s Wordem. Ten klasický case je třeba správa sociálních sítí, nebo tvorba nějakých dokumentů.

Co se dá s ChatGPT automatizovat?

Martin Hurych

Je vidět, že jste entuziasta. Já poslední dobou vidím, že se dost dramaticky otevírají nůžky mezi entuziasty a lidmi, kteří mají pocit, že už si s ChatemGPT hráli, takže už tomu rozumí. Sám na sobě vidím, že to zdaleka není pravda a že každý další pokus mě posouvá někam dál. Pojďme si říct nějaké konkrétní případy, co se tedy dá takto automatizovat. Říkal jste kognitivní práce, říkal jste nějaké reporty, říkal jste sociální sítě, ale jak si to mám představit v praxi?

Alexander Bruna

V praxi si to můžete představit tak, že můžete tvořit třeba ten obsah pro ty sociální sítě pomocí tohoto nástroje. Vy mu dáte nějaké podklady a dáte mu nějaký prompt, nějaké zadání, jak s těmi podklady pracovat, jaký má být výstup, dáte mu nějaký kontext, napíšete mu nějaký cíl a formát toho výstupu. On vám je to schopný zpracovat do formátu pro LinkedIn, do formátu pro Instagram, Facebook, protože každá ta platforma má samozřejmě jiné preference. Na LinkedInu lidé chtějí více textu, na Instagramu chtějí více obrázků. Navíc teď ChatGPT s DALL·E 3 umí generovat i obrázky, takže ta automatizace vám může strašně zefektivnit tu práci s tím obsahem pro sociální sítě.

Martin Hurych

Já tomu říkám inteligentní psací stroj. Když řeknete automatizace, a protože jsem nějaké scénáře viděl, tak by mi na první dobrou přišlo, že já někde něco automaticky posbírám, něčím to proženu a na konci je příspěvek o něčem. Až takhle se to dá automatizovat?

Alexander Bruna

Dá se to až takhle. Dám konkrétní příklad, je to jedna společnost, dealerství vozů a oni prodávají několik značek. Teď ty informace, které oni potřebují, se často aktualizují na stránkách těch výrobců. My jsme jim vytvořili automatizaci, která sbírá ta data ze stránek těch výrobců, potom je prohání ChatemGPT a tvoří z nich obsah na webové stránky a sociální sítě tohoto dealera. Dokonce jsme to byli schopní nějak kvantifikovat. Tuším, že tam bylo nějakých 180 hodin práce na tom měsíčním vytvoření takového obsahu a my jsme schopní s tou automatizací, když už je hotová, to vygenerovat za nějaké 4 hodiny s verifikací uživatele, který to má na starosti. Spousta lidí si totiž pořád myslí, že umělá inteligence to udělá všechno sama. Ona toho udělá spoustu sama, ale nakonec tu zodpovědnost musí nést člověk. Vždy tam musí být dobře rozdělená ta odpovědnost a říct, kdo to bude verifikovat, že ten obsah potom může jít ven na ten web, nebo na ty sociální sítě. Dobře asi víte, že on si umí občas i vymýšlet, teď už tedy méně, ale pořád je důležitá ta verifikace a ta zodpovědnost.

Rozumí AI marketingu?

Martin Hurych

Aniž bychom se domlouvali, tak jsme hned skočili do marketingového využití. Mě hrozně pobavila věta v přípravě, že v marketingu je spousta lidí, kteří marketingu nerozumí. Protože se bavíme o AI, tak mě napadlo, rozumí marketingu AI?

Alexander Bruna

Myslím si, že AI marketingu rozumí velmi dobře. U nás s tím pracujeme při přípravě různých strategií, při nějakých rešerších, opravdu ten nástroj využíváme podle mě úplně naplno. Zaplatil bych klidně teď i více peněz za to, aby nám ho zrychlili a dali nám nějaký vyšší přístup. Opravdu je to mega užitečné a když se teď budeme bavit úplně o tom nejaktuálnějším, tak s tím Turbem přišli i boti. Je tam GPT Builder a vy si můžete vytvořit vlastního bota na nějakou konkrétní funkci. Řekněme, že je to takový asistent, který umí přesně psát posty na sociální sítě, takže vy ho můžete udělat na konkrétního klienta. Dnes lidé od nás ze sociálních sítí každý na našeho klienta si tvoří vlastního bota, který bude těm klientům pomáhat psát ty posty na sociální sítě a generovat i třeba ty obrázky. Hrajeme si s tím, zatím ty obrázky nejsou úplně ono, i když jsme tam zkoušeli narvat nějaké CI, korporátní identitu, tak on třeba zachová barvy, ale ty tvary úplně ne. Ten text a tu tonalitu textu však zachová velmi dobře, pokud mu dáte třeba 50 nějakých příkladů, jak jste psali ty texty v minulosti.

Martin Hurych

To znamená, že bot přebíjí vlastně nastavení celého toho Chatu. Jak bylo dřívější Custom instructions, tak bot přebíjí Custom instructions?

Alexander Bruna

Přesně tak. Doteď byla taková ta základní umělá inteligence, která se aplikovala někde ve firmách, takový ten chatbot napojený na nějakou knowledge base. Myslím, že u nás zrovna to spustila třeba i Česká spořitelna, že se domluvili s Microsoftem, který má datové centrum někde ve Frankfurtu, a pustili tam GPT-3.5 na nějakou vnitřní knowledge base do banky. Zaměstnanci té banky se tedy mohli ptát, jak mají nějaký dokument vytvořit, nebo jaký je proces na to žádat o dovolenou. Tohle si teď může udělat každý z nás, naučit ChatGPT nějaká pravidla, nějaké informace a on podle toho bude pracovat. Můžete si vytvořit bota na cokoliv. Já jsem třeba dětem udělal bota na Dračí doupě a hraji s nimi Dračí doupě. Ten chatbot hraje Pána prstenů, vymýšlí postavy jako třeba kouzelníka, který ovládl nějaké království, a děti jsou z toho úplně odvařené. Jsou tam bitvy, takže to všechno i počítá a je to neuvěřitelné.

Praktická ukázka ChatGPT – Strategie pro sociální sítě 

Martin Hurych

Já jsem říkal hned na začátku podcastu, že bych chtěl, aby tento díl byl co možná nejvíce praktický. My jsme se domlouvali, že tady uděláme nějaké praktické ukázky a protože jsme v podcastu, tak si nemůžeme jenom psát. Mně došlo, že já poslední dobou, protože nemám moc času a dost času trávím na cestách, tak mě baví na ChatGPT mluvit. Můžeme tady tedy ukázat konkrétní dva příklady? Mě napadlo, když už jsme se dotkli marketingu, že bychom zkusili jednu z marketingu a tam mě napadla příprava strategie pro sociální sítě, nebo do online prostoru obecně. To, co by moje bublina mohla ocenit, je příprava na obchodní schůzku, protože na to nikdo nemá čas a všichni vědí, že by ji dělat měli a nikdo ji nedělá. Můžeme se do toho pustit?

Alexander Bruna

Dobře, pojďme to vyzkoušet. Já jen ještě řeknu nějaká základní pravidla. Pokud s Chatem pracujete, tak byste mu měli vždy nasimulovat nějakou personu, vysvětlit mu, kdo jste. V tomto případě si budeme hrát na marketingového manažera. Potom je potřeba mu vysvětlit nějaký kontext, co děláte, proč to děláte, napsat nějaký váš cíl a popsat formát toho výstupu, co byste po něm chtěli. To jsou základní pravidla, jak s ním pracovat, aby ten výstup byl kvalitní. Pojďme se tedy zeptat této modální verze ChatuGPT, jestli nám s tím pomůže.

Ahoj, Chate, mám na tebe dotaz. Jsem marketingový manažer a prodávám informační systémy a chtěl bych pomoct s online strategií. Mohu ti dát nějaké doplňující informace o našem systému a ty bys mi pomohl navrhnout online strategii?

ChatGPT

Ahoj, samozřejmě rád ti pomohu s návrhem online strategie pro marketing tvých informačních systémů. Prosím, poskytni mi více informací o vašem systému, například hlavní výhody produktu, cílovou skupinu a jakékoliv specifické cíle, které máš na mysli pro tuto strategii. Čím více detailů mi poskytneš, tím přesněji ti budu moci poradit.

Alexander Bruna

Náš produkt je hodně konfigurovatelný, škálovatelný a to je jeho hlavní výhoda. Naše cílová skupina jsou majitelé malých a středních podniků v České republice. Můžeš tedy zkusit navrhnout nějakou strategii a kanály? Děkuji.

ChatGPT

Zde je návrh strategie pro online marketing vašeho konfigurovatelného a škálovatelného informačního systému zaměřeného na majitele malých a středních podniků v České republice.

1. Sociální média: Zaměřte se na LinkedIn a Facebook, protože tyto platformy jsou populární mezi profesionály a majiteli podniků. Pravidelně zveřejňujte obsah, který zdůrazňuje případové studie, uživatelské recenze a praktické využití vašeho systému.

2. Obsahový marketing: Vytvořte blog nebo články na vašem webu, které se věnují tématům relevantním pro vaši cílovou skupinu. To pomůže v budování vaší značky jako odborníka v oblasti a zlepší vaše SEO.

3. E-mailový marketing: Vyvíjejte seznam e-mailových adres a posílejte pravidelné newslettery s informacemi o nových funkcích, případových studiích a exkluzivních nabídkách.

4. PPC reklama: Použijte placené reklamy na Google a sociálních sítích s cílenými klíčovými slovy a demografickými údaji, které odpovídají vaší cílové skupině.

5. Webináře a online události: Organizujte webináře, které ukazují, jak váš systém řeší konkrétní problémy a jak ho lze přizpůsobit potřebám jednotlivých podniků.

6. Partnerské programy: Spolupracujte s ostatními firmami a odborníky v oblasti, kteří mohou váš produkt doporučit svým klientům a sledujícím.

7. Video marketing: Vytvářejte krátká vzdělávací a demonstrační videa, která ukazují funkce a výhody vašeho systému.

Klíčem je přizpůsobit obsah a komunikaci specifickým potřebám a problémům, které řešíte, pro majitele malých a středních podniků. Máš nějaké další otázky, nebo potřebuješ upřesnit některý z bodů?

Alexander Bruna

Perfektní. Teď mi ještě řekni, kde bys začal ty.

ChatGPT

Začít bych doporučil s rozvojem silného obsahového marketingu a využitím sociálních médií, konkrétně LinkedIn a Facebook. Tady je, proč.

1. Obsahový marketing: Založení blogu nebo vydávání článků na vašem webu pomůže vybudovat značku jako odborníka v oblasti a zlepší vaše SEO. To je důležité pro dlouhodobý úspěch a přitahování organického provozu.

2. Sociální média: LinkedIn a Facebook, tyto platformy jsou ideální pro cílení na majitele malých a středních podniků. LinkedIn je skvělý pro B2B marketing a budování profesionálních vztahů, zatímco Facebook vám umožní cílit na širší publikum a využít reklamy. Začněte vytvářet a sdílet užitečný relevantní obsah, který zdůrazňuje výhody a funkce vašeho systému.

Tento přístup vám pomůže vytvořit silný základ pro další marketingové aktivity. Jakmile máte stabilní obsah a sociální média, můžete rozšířit svou strategii o e-mailový marketing, PPC reklamy a další aktivity. Máš nějaké další dotazy, nebo něco, co bys rád upřesnil?

Alexander Bruna

Určitě. Poraď mi nějaká vhodná témata spojená právě s informačními systémy, která by moji cílovou skupinu mohla zajímat.

ChatGPT

Klíčem k úspěchu v obsahovém marketingu pro informační systémy je poskytování hodnotného a relevantního obsahu, který odpovídá potřebám a zájmům vaší cílové skupiny. Zde je několik témat, která by mohla zaujmout majitele malých a středních podniků.

1. Digitalizace a automatizace podnikových procesů: Jak mohou informační systémy pomoci automatizovat rutinní úkoly a zlepšit efektivitu.

2. Případové studie a úspěšné příběhy, konkrétní příklady: Jak vaše řešení pomohlo podobným podnikům zlepšit jejich operace.

3. Bezpečnost dat a ochrana soukromí: Informace o tom, jak vaše řešení zabezpečuje data a chrání soukromí uživatelů.

4. Trendy v IT a jejich vliv na malé a střední podniky: Diskuse o aktuálních trendech v IT, jako jsou cloudová řešení, umělá inteligence nebo big data a jak mohou tyto trendy ovlivnit malé a střední podniky.

5. Průvodci a tipy pro výběr informačního systému: Užitečné rady, jak vybrat správný informační systém, na co se zaměřit při hodnocení možností.

6. Škálovatelnost a přizpůsobení informačních systémů: Vysvětlení, jak škálovatelnost a konfigurovatelnost vašeho systému pomáhá podnikům růst a přizpůsobit se měnícím se potřebám.

7. Maximalizace ROI z IT investic: Jak mohou malé a střední podniky maximalizovat návratnost investic do informačních systémů.

8. Integrace s existujícími systémy a aplikacemi: Jak vaše řešení pracuje v tandemu s existujícími systémy a aplikacemi.

Tato témata mohou být prezentována ve formě blogových příspěvků, infografik, videí, webinářů. Máš nějaké konkrétní otázky, nebo potřebuješ další pomoc?

Alexander Bruna

Super, Chate. Díky, čau.

Jak na schopnosti ChatGPT reaguje Ydeal?

Martin Hurych

To, co jsme slyšeli od Čechoameričana, evidentně máme kamarády v Silicon Valley, za to bych dodnes platil vyšší desítky tisíc korun. Co s tím jako majitel marketingové agentury děláte?

Alexander Bruna

My to školíme a přesouváme se k těm věcem, které si ti klienti nemohou dělat sami. Spousta menších, středních firem na to doteď potřebovala agenturu, nebo nějakého externího specialistu, ale teď vidíte, že ty rady, které Chat dal, tu hodnotu opravdu mají, není to nějaký papoušek. Někteří hateři AI říkají, že to je jen prediktivní model, ale on opravdu o těch věcech přemýšlí a když mu dáte ten kontext, tak vyplivne docela hodnotné věci. Teď jsme mu těch informací zas tolik nedali, ale kdybychom mu jich dali více, tak by to bylo mnohem lepší.

My se přesouváme k těm automatizacím. Chceme u toho klienta být ten partner pro tu AI automatizaci, procházet to s ním a sledovat ty trendy. Když víme, jaké ty procesy ten klient u sebe ve firmě má, tak potom když přijde nějaká nová technologie, tak my jsme ten první, kdo za ním přijde a řekne mu, že ta technologie pasuje na jejich procesy. Jsme schopni jim to tam zaimplementovat a jim to zase přinese nějaké úspory nebo vyšší zisky.

Jak bude vypadat marketingová agentura za pár let?

Martin Hurych

Já tam slyším trochu změnu nejen byznys modelu, ale i posun trochu mimo marketing, protože to, co říkáte, je na první pohled spíše technologický parťák. Kde vidíte budoucnost, nebo jak bude vypadat za 5, 10 let marketingová agentura s tím, co jsme právě slyšeli?

Alexander Bruna

Můj tip je, že platformy jako Google a Meta vytvoří tyto asistenty, kteří vám udělají personalizovanou kreativu na míru. Já věřím, že ta AI přinese obrovskou vlnu personalizace. Oni mají ta data, sice teď v rámci Evropské unie Facebook bojuje s těmi daty třeba v nacílení té reklamy, ale myslím si, že to je nezastavitelný trend. Lidé budou chtít personalizovaný obsah a produkty a oni si pro to dojdou nějak jinak. Myslím si, že ty regulace z mého pohledu nedávají moc smysl a v Americe to určitě pojede. Personalizovaný nástroj, který vám vytvoří pro každého člověka kreativu na míru, a tyto nástroje vám vytvoří ten marketing, aby co nejlépe fungoval a budou ho průběžně optimalizovat. Vy do toho budete sypat jen kredit. To je, myslím, budoucnost marketingu.

Jak se projeví regulace EU?

Martin Hurych

Než se dostaneme k tomu druhému konkrétnímu případu, Vy jste rýpnul do jednoho vosího hnízda, které mě osobně jednak štve a jednak ho moc nechápu. Jak bude vypadat regulace umělé inteligence v Evropské unii? Znamená to, že si nebudeme mít s kým povídat a kolegu ze Silicon Valley umlčí, nebo ho uměle zblbnou na úroveň 5. třídy základní školy?

Alexander Bruna

Doteď to vypadalo jako totální katastrofa. Nejste daleko od pravdy, oni začali regulovat něco, co pořádně ještě nemá žádný trh a většina lidí to neumí používat. Nějak se to neprojevilo, ale lidé už z toho mají nějaké obavy a na základě obav vznikly takové regulace, které říkají, že všechno budete muset označovat. S tím bych v zásadě neměl problém, ale ten problém je, že ti lidé, kteří to budou chtít použít k těm špatným účelům, to označovat nebudou samozřejmě. Je to jako chtít po falzifikátorech bankovek, aby na ně napsali, že jsou falešné. To je přístup Evropské unie.

Naštěstí to vypadá, že už házejí trochu zpátečku. Teď byla nějaká konference v Británii, Británie v tom evidentně vidí nějakou příležitost urvat ty technologické firmy k sobě. Vám se totiž asi nebude chtít podnikat v Evropské unii, když tady bude tolik regulací a než vůbec něco vytvoříte, tak oni vám to zregulují. To je samozřejmě ohrožení pro každou technologickou firmu, takže si budete hledat místo, kde můžete v klidu podnikat a tvořit svoje produkty. Možná teď tedy hodili nějakou zpátečku v rámci toho, co viděli v té Británii, doufejme, že ty regulace nepřijdou, nebo přijdou co nejpozději a budou mít nějakou hlavu a patu.

V zásadě ten problém podle mě není v umělé inteligenci, nebo v nástrojích umělé inteligence, ale v tom, že my jsme roky neřešili nějakou naši digitální identitu. Lidé nejsou zvyklí být zodpovědní za to, co v online prostoru dělají. Mají pocit, že jsou tam anonymní a chovají se často jako zvířata. To, co byste nikdy nikomu neřekl do očí, nebo nenapsal mu to sprejem na barák, na Facebooku mu to na zeď ti lidé napíší a úplně bez okolků, opravdu hrozné věci. Takhle to podle mě už nemůže fungovat, zvlášť v době, kdy si každý může vygenerovat obrázek jakéhokoliv politika, jakékoliv slavné osobnosti bez oblečení, nebo naopak v nějaké situaci, která toho člověka může výrazně poškodit. Ve chvíli, kdy lidé začnou tvořit tyto věci, ať si je tvoří, ale ať nesou zodpovědnost. Měli by mít nějakou digitální identitu a měli by být dohledatelní, že to vytvořili oni a že to někam nasdíleli. V tu chvíli podle mě nemáme vůbec problém s umělou inteligencí a musíme řešit opravdu digitální identitu a umělá inteligence tu absenci digitálních identit jenom exponuje.

Praktická ukázka ChatGPT – Příprava na obchodní schůzku 

Martin Hurych

Buďme pozitivní a pojďme se soustředit na druhý praktický příklad, o kterém jsme spolu mluvili. Osobně vidím, že spousta obchodníků ví, že se má připravovat na schůzky, nicméně ta tradiční výmluva je, že na to nemají čas. Pojďme si tedy ukázat, jak může vypadat příprava na schůzku pomocí našeho parťáka v Silicon Valley. Abychom nemluvili o někom, kdo tady není, tak Vy jste obchodní ředitel ve Ydeal, já standardně potřebuji marketing, tak se mi pojďte pokusit prodat svoje služby a pojďte se na mě připravit.

Alexander Bruna

Pojďme to zkusit, to bude zajímavé. Ahoj, Chate. Já jsem Alex Bruna, jsem obchodní ředitel firmy Ydeal, jsme full-servicová marketingová agentura a jdu na obchodní schůzku. Potřeboval bych pomoci s přípravou. Na obchodní schůzce bude pan Martin Hurych z Byznys akcelerátoru a já bych potřeboval zjistit o panu Martinu Hurychovi a jeho společnosti nějaké informace, abych se mohl dobře s tebou připravit. Pojď mi pomoct.

ChatGPT

Martin Hurych je zakladatelem společnosti Byznys akcelerátor a má více než dvacetileté zkušenosti v oblasti globálních výrobně obchodních společností. Jeho společnost se zaměřuje na obchodní koučování a poradenství a je umístěna v Praze. Martin Hurych vytvořil program B2B byznys inkubátor, který je určen hlavně pro technické, technologické a výrobní firmy s dlouhým prodejním cyklem. Tento program se zaměřuje na strategické přístupy k obchodu a výuku obchodních dovedností. Důraz je kladen na upřímný zájem o klienta, což Hurych považuje za klíč k úspěchu v obchodě. Jedním z hlavních problémů, na které se B2B byznys inkubátor zaměřuje, je prodloužení obchodních cyklů způsobené nedávným ekonomickým vývojem, jako je covidová pandemie a válka na Ukrajině. Program naučí účastníky, jak se vypořádat s těmito změnami. Martin Hurych si klade za cíl pomoci technickým, technologickým a výrobním firmám, které se často soustředí na jednodušší prodej přes cenu a slevu, což podle něj není dlouhodobě udržitelné. Jeho vize pro budoucnost B2B byznys inkubátoru je, aby se stal startovní čárou pro vybudování aktivního obchodu v těchto typech firem. Připravujete se na obchodní schůzku s panem Hurychem? Může být užitečné porozumět jeho přístupu k obchodu a filozofii, kterou propaguje prostřednictvím svého inkubátoru. Jeho zkušenosti a perspektivy v oblasti obchodování a poradenství mohou být pro vaše jednání velmi cenné.

Alexander Bruna

Chci panu Hurychovi prodat digitální marketing, nějaké sociální sítě, správu sociálních sítí, PPC, možná nějakou online strategii. Dáš mi nějaké tipy, jak na něj jít?

ChatGPT

Abyste mohl úspěšně představit své služby digitálního marketingu panu Hurychovi, je dobré vzít v úvahu jeho přístupy a filozofii.

1. Zaujměte upřímným zájmem o klienta: Pan Hurych věří, že klíčem k úspěšnému obchodování je skutečný zájem o potřeby a problémy klienta. Zkuste se zaměřit na to, jak mohou vaše služby digitálního marketingu pomoci řešit konkrétní problémy nebo potřeby jeho společnosti.

2. Představte reálnou přidanou hodnotu: Místo technických detailů služeb se soustřeďte na to, jaké konkrétní výhody mohou vaše služby přinést jeho firmě, například jak může správa sociálních sítí nebo PPC kampaně zlepšit viditelnost jeho společnosti a přinést nové klienty.

3. Připravte se na delší obchodní cyklus: Hurych poznamenal, že obchodní cykly se prodloužily a vyžadují více interakcí. Buďte připraveni na to, že přesvědčení pana Hurycha může vyžadovat více schůzek a prezentací.

4. Ukažte pochopení pro jeho obor: Jelikož se Hurych specializuje na podporu technických, technologických a výrobních firem, ukázka vašeho porozumění těmto odvětvím a přizpůsobení vašich marketingových strategií jejich potřebám může být velkým plusem.

5. Buďte připravený na otázky a objekce: Pan Hurych má rozsáhlé zkušenosti a pravděpodobně bude mít specifické otázky nebo obavy ohledně vašich služeb. Buďte připravený s přesvědčivými odpověďmi a příklady úspěchů.

6. Představte případové studie: Pokud máte příklady úspěšných kampaní nebo spokojených klientů ve stejném nebo podobném odvětví, ukažte je. To může pomoci ukázat vaši odbornost a zkušenosti v oblasti digitálního marketingu.

7. Buďte adaptabilní: Martin Hurych zdůrazňuje význam inovativních přístupů a adaptace na měnící se trh, takže ukázání vašich schopností přizpůsobit strategie digitálního marketingu současným trendům může být přesvědčivé. Důležité je, abyste svůj pitch přizpůsobil jeho potřebám a hodnotám a představil své služby jako řešení pro konkrétní výzvy, se kterými se jeho firma může potýkat.

Martin Hurych

Dámy a pánové, pokud mi chcete někdo něco prodat, tak tohle je naprosto přesné. Nemám slov.

Alexander Bruna

Je to skvělé. My jsme před půlrokem vzali obchodníka, který se specializuje právě na prodej našich nových služeb, a trénovali jsme ho s ChatemGPT. On není z oboru marketingu, takže neznal ta názvosloví a nějaké ty postupy, ale má za sebou dlouholeté zkušenosti, je fakt dobrý a celé se to učil s Chatem. Připravili jsme nějaký tréninkový program, takže on se také takto připravuje na schůzky s ChatemGPT. Tuhle jsem s ním šel na schůzku k jednomu klientovi a byla to žena. Ta klientka se ptala, kde na ni vlastně vzal kontakt. On říkal, že k tomu použil umělou inteligenci a znal její jméno, takže se Chatu zeptal, jaký by mohla mít e-mail, když má takové jméno, Chat ten e-mail tipl a tipl ho dobře. ChatGPT si vymyslel e-mail a byl správně.

Martin Hurych

Alexi, já nemám slov, takže už Vám jen poděkuji za tyto dvě krásné praktické ukázky a půjdu domů ladit pomocí umělé inteligence clickbaitový titulek pro tento díl. Vám přeji, ať se Vám daří a ať Vám umělá inteligence usnadňuje, nikoliv sebere práci.

Alexander Bruna

Děkuji moc. Děkuji za pozvání a zdravím.

Závěr & bonus

Martin Hurych

Tak jste to viděli, dozvěděli jste se o mně možná více, než jsem sám chtěl. Moje digitální stopa zaslouží revizi. Pokud jsme vás každopádně nadchli pro nějaké nové postupy, podařilo se nám tady ukázat, jak si můžete zjednodušit práci, tak jsem sám za sebe rád, udělali jsme svoji práci s Alexem dobře. Nestihli jsme už v rámci vymezeného času bonus, určitě mrkněte na www.martinhurych.com/zazeh, kde ty základní věci o tom, jak takto prakticky pracovat nejen s ChatemGPT, uvedeme. Likujte, sdílejte, komentujte tam, kde právě posloucháte, ale to už znáte, takže já už vám popřeji jen úspěch a držím vám palce, díky.

(automaticky přepsáno Beey.io, upraveno a kráceno)



bottom of page