top of page

BUDOUCNOST JE TADY. NA FUTURE PORT PRAGUE 2019



Tento týden jsem se odměnil a zašel se podívat na výstavu Future Port Prague, „epicentrum žhavých technologických novinek“, jak praví reklamní slogan na příslušném webu. A tak jsem byl zvědav, na kolik je to pravda a nakolik moje srdce inovátora dokáže načerpat inspiraci pro druhý pilíř z mé svaté trojice zdravé firmy „Obchod, Inovace, Lidé“, abych následně mohl pomáhat svým klientům zavádět tyto inovace do jejich každodenního života.





Musím říct, že jsem byl příjemně překvapen. Jak už víte, dlouho jsem v Česku nebyl. Proto pro mne bylo velmi příjemné vidět, že o českých inovacích a startupech se jen nepíše ve Forbes Next, ale že je to něco, co reálně v Česku vzniká napříč sektory – od elektromobility, přes finance a zdravotní aplikace, až po nové formy učení se a progresivní přípravu výroby a výrobu samu.


Tak spousta entuziastů na výstavišti – od téměř bezejmenných až po naprosté světové špičky typu VRgineers (výrobce nejlepšího setu pro virtuální realitu na světě) nebo Průša Research (největší výrobce 3D tiskáren) – mi dává naději, že se snad jednou zase staneme jednou z 10 nejvyspělejších ekonomik světa. Snad se toho dožiji. Moc bych si to přál.

bottom of page