top of page

INKUBÁTOR POD LUPOU. FOKUS, KTERÝ NAKOPNE VÁŠ BYZNYS!



Možná se po přečtení stránky B2B byznys inkubátoru ptáte, čím je natolik výjimečný a odlišný od mnoha, na první pohled, generických kurzů či školení. Odpověď je jednoduchá: Právě tím, že se ničemu takovému nepodobá.



B2B byznys inkubátor řeší reálné problémy skutečných podnikatelů, se kterými se denně potkávají a pro rozvoj svého podnikání hledají cestu, jak je překonat. Každý podnikatelský model je trochu odlišný, má svá specifika a vytyčené cíle. Proto se v úzkém kruhu odborníků snažíme proniknout k jádru podnikání a na základě více než 40leté zkušenosti přesně definovat problém a společně najít cestu k jeho řešení. Stále vám to zní příliš obecně? Pojďme se tedy podívat, jaké problémy jsme řešili v rámci posledního inkubátoru, kde jsme opětovně rozhýbali několik byznysů zaseklých na mrtvém bodě.


Noví zákazníci? Jednoduchá cesta k realizaci objednávky neexistuje


Takovým mrtvým bodem může být třeba samotný přístup k nabídkám potenciálním zákazníkům. Oslovil vás někdo, kdo se nepotřebuje ani vidět a rovnou si řekl o zaslání nabídky? Tento měsíc je to už pátý zájemce! „Výborně!,“ říkáte si. Za týden vezmete telefon a jistě některá z nabídek dopadne! Je vám takové střílení nabídek povědomé? Jsem si jistý, že ano.


Jenže realizace vázne. Jaká je reálná vytíženost takto zaslaných nabídek? Počítali jste si ji někdy? Věděli jste před odesláním, proč poptává, co konkrétně potřebuje a jaký je důvod, že se ozval právě vám? Pokud jste si byť třeba jednou odpověděli „ne“, nemůžete být překvapení, že objednávka nedopadla. Jaký je tedy správný postup „zachycení“ takového zákazníka?


Objednávkám, novým zákazníkům a akvizicím obecně se v rámci B2B byznys inkubátoru věnujeme opravdu podrobně. Ukážeme vám na konkrétních případech, jak správně pojmout objednávku a získat všechny potřebné vstupní informace pro její následné uskutečnění. Jak jinak také lze rozvíjet podnikání, pokud nejsme vytížení dostatečným množstvím relevantních zákazníků?


Digitalizace v obchodních procesech


Digitalizaci do svého podnikání zavedl v jistém ohledu už asi každý. Na B2B byznys inkubátoru ale ukazujeme užití moderních nástrojů i pro obchodní účely a také například to, že samotným založením LinkedInu to rozhodně nekončí.


Takových virtuálních míst s vysokou koncentrací potenciálních B2B partnerů je možná více, ale právě největší z nich, LinkedIn, vás naučíme „vypiplat“ k dokonalosti a úspěšnému získávání leadů. Proč jsem o tom přesvědčen? Digitalizace se stala v tomto směru moji záchranou. Bez nadsázky mohu říci, že nemít všechny své roboty, stíhal bych sotva polovinu činností. Proto si uvědomuji nutnost automatizace marketingových aktivit a snažím se sám jít vzorem. Víte například, jak propojit LinkedIn a CRM jedním kliknutím? Znáte způsoby nastavení personalizovaného oslovení kontaktů na překvapivých kanálech a místech? Zkrátka být schopen připravit automatizace od oslovení byznys kontaktu po sjednání schůzky v kalendáři.


A proč takové věci zavádět? Kromě úspory vlastního času totiž druhá strana ocení váš moderní přístup, a to ze stejného důvodu. Častokrát přicházím na schůzku bez jediné vyměněné zprávy. Přesto jsme všichni informováni a ještě jsem za nastavení procesů partnerem pochválen. Věřím, že takové propojení zvládneme vymyslet i u vás, stejně tak jako u dřívějších účastníků B2B byznys inkubátoru, kteří již automatizaci ke svému prospěchu využívají!


3 jsou více než 1


Matematické modely necháváme jiným odborníkům, přestože se právě kolem čísla 3 bude točit celý náš B2B byznys inkubátor. Věříme totiž, že zkušenosti jednotlivce nejsou jediným faktorem úspěchu. Právě proto se během celého programu budete potkávat s celkem 3 zkušenými odborníky, kteří nabídnou své úhly pohledu. Kromě mé osoby, Martina Hurycha, se potkáte ještě s Petrem Němečkem a Alešem Romanem.






bottom of page