top of page

PF 2020

Výrazně osobnější, než jste zvyklí



Je to tady zase. Čas rozjímání se, přání úspěchů a pohody, děkování obchodním partnerům a těšení se na další spolupráci. Pošta i servery mají napilno.

Poslední dny slyším ale také čím dál častěji povzdechy, jaké to letos zase bylo těžké, jak všechno okolo je takové „fuj“, jaké ještě víc „fuj“ to bude příští rok a kolik toho stále do konce roku musíme stihnout.

Rozhodl jsem se proti tomuto cíleně bojovat. Upřímností a otevřeností. Programovým optimismem. Zatím se mi to vždy vyplatilo.

Rok 2019 byl skvělý rok

Alespoň tedy pro mě ano. Poznal jsem hromady nových lidí. Všechny známé i neznámé profese, z koutů blízkých i zapadlých. Všichni dělali to nejlepší, co v danou chvíli dokázali. Tak to prostě máme, i když těm okolo nás se to tak vždy zdát nemusí.

S některými jsem měl tu čest pracovat. Se skvělými klienty, snažícími se akcelerovat svoje firmy. Skvělými lidmi, makajícími sami na sobě i na svém okolí. Od strojírenství přes IT až po zdravotnictví.

Potkal mě i první zahraniční projekt. Je prima si uvědomit, že základy zdravého byznysu jsou stejné u nás, v Evropě i v Číně. Jsou to řešení něčího problému a vztahy mezi lidmi. Jen přijít jak na to. To jediné se liší region od regionu. Sám jsem si to opět ověřil. A to je to, co mě na tom děsně baví.

Jak jsem potkával lidi a projekty, hlavou se mi honily různé myšlenky. A protože doba velí se o myšlenky dělit na sociálních sítích, činil jsem tak. Třeba jste si i někdy všimli. A třeba jste si i řekli „to nebylo vůbec špatný“. Každopádně pro mě to byla skvělá terapeutická aktivita. Jen mi bylo líto, že po mizivé době na výsluní moje myšlenky zmizely v nenávratnu sociálních sítí. Tak jsem si založil notes, abych je měl všechny pěkně pohromadě.

Takové shromaždiště nápadů, komentářů, zajímavých odkazů. Pokud by vás někdy zajímaly, najdete je všechny tam. Staré i nové.

Rok 2020 bude skvělý rok

Pevně tomu věřím. Není důvod, aby nebyl, pokud se o to sami přičiníme.

Proto chystám pár nových projektů, jež vám – tedy pokud bude zájem, samozřejmě – pomohou ještě rychleji akcelerovat vaše obchody, inovace i pracovní týmy.

Překonávat překážky, stavěné před nás zpomalovanou ekonomikou. Využívat jich a dělat z nich vlastní konkurenční výhody. Z „přežraných lovců“ zpracovávajících v teple kanceláře poptávky činit opět šlachovité a svalnaté lovce, jež si vyberou největší kus ze stáda a ten potom cíleně sledují, až ho uloví. Vytvářet vlastní obchodní příležitosti a nečekat, až vám nákupčí milostivě přidělí zakázku. Tady v Čechách, na Slovensku i kdekoliv jinde po světě.

Těmi vás už ale před Vánoci nechci více otravovat. Abych vám o nich ale mohl říct něco blíž příští rok, dovolím si vás držet na všech svých kanálech mimo informační vakuum. Tak se nevyděste.

Pokud by vám to bylo moc proti srsti, dejte mi vědět a já s tím přestanu. Jsme přece dospělí a nějak se domluvíme. Dejte mi i vědět, pokud vás cokoliv potěšilo, povzbudilo, pomohlo. Jeden ocení, pokud se mu dostane i lehkého pohlazení po duši. Zvlášť v této adventní době.

Teď mi už jen zbývá vám popřát Veselé Vánoce a štastný nový rok. Ať se vám splní vše, co si sami přejete. A ať zažijete něco podobného, jako já letos.

Jo a pokud vás něco z výše uvedeného zaujalo, mrkněte na martinhurych.com nebo se prostě ozvěte. Něco spolu určitě podnikneme.

A omlouvám se, pokud to bylo osobnější až příliš...

bottom of page